net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με 800 χλμ αυτονομία

Lightning LS-218

Νέο ρεκόρ: Με μια μόνο φόρτιση το Lightning μπορεί να διανύσει μέχρι και 800 χλμ, από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Αντζελες.

 
Το 2006 η εταιρεία Lighting Motorcycles κατασκεύασε τη πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της, ενώ το 2009 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους  με μια μοτοσυκλέτα η οποία τροφοδοτείται μέσω μπαταρίας και το 2013 μ’ ένα ποδήλατο στη διαδρομή Pikes Peak.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Richard Hatfield, θέτει υψηλότερους στόχους,  αλλά όχι ανέφικτους. Το νέο όραμα της Lighting Motorcycles είναι ο αναβάτης να διανύσει  800 χλμ μ’ ένα μόνο ρεζερβουάρ.  Αξίζει να σημειωθεί πώς μια πετρελαιοκίνητη μηχανή  ταξιδεύει περίπου 480 χλμ.

Το Κέντρο Καινοτομίας Μπαταρίας στην Ινδιάνα των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως ο στόχος αυτός δε θυμίζει πια ουτοπικός κι ότι είναι ένα εφικτό όνειρο.

Η επιτυχία της εταιρείας του Hatfield βασίζεται εξαρχής στην κατασκευή της πιο γρήγορης μοτοσυκλέτας στο κόσμο, Lightning LS-218, με ταχύτητα 350 χλμ/ώρα. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να βρεθεί λύση στο θέμα του φάσματος των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία ακολουθώντας τα χνάρια του Tesla, και πραγματοποιώντας το ταξίδι  από το Σαν Φρανσίσκο προς το  Λος Αντζελες, το άγχος της αυτονομίας θα αποτελέσει παρελθόν.
 

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ