Έμεινε μπροστά απο τον Dovizioso για να τον βοηθήσει να βελτιώσει τον ρυθμό του.

Lorenzo: Αγνόησα τις εντολές, ώστε να βοηθήσω τον Dovizioso

Ο Jorge Lorenzo δηλώνει ότι δεν άφησε τον Dovizioso να περάσει, σύμφωνα με τις εντολές της ομάδας του, για να τον βοηθήσει.

Για να καταφέρει ο Dovizioso να πάρει το πρωτάθλημα, έπρεπε απαραίτητα να νικήσει, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έμεινε πίσω από τον ομόσταυλό του Jorge Lorenzo. Η ομάδα έκρινε, ότι ο Ισπανός καθυστερούσε τον Ιταλό και με το κωδικοποιημένο μήνυμα «Suggested Mapping 8» και αργότερα με το «-1» τον προέτρεπε να παραχωρήσει τη θέση του. Μέχρι να πέσει, έξι γύρους πριν το τέλος, δεν άφησε τον Dovizioso να περάσει και τελικά οι ελπίδες της Ducati για τον τίτλο των κατασκευαστών εξανεμίστηκαν όταν λίγο αργότερα έπεσε και ο Ιταλός. Ο Ισπανός αναβάτης πιστεύει ότι ο Dovizioso θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να τα πάει καλά αν ήταν εκείνος μπροστά του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Αν και είδα τις εντολές της ομάδας, συνέχισα να πιέζω μέχρι το τέλος γιατί ήξερα οτι ήταν το καλύτερο για εμένα και τον Dovi. Τον βοήθησα να βελτιώσει τον ρυθμό του κατά ένα ή δύο δέκατα για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Στόχος μου ήταν να φτάσουμε μπροστά. Αν υπήρχε η πιθανότητα να νικήσει, θα είχα κάνει στην άκρη και θα τον άφηνα να περάσει. Μπορεί σε κάποιες στροφές να ήταν πολύ κοντά και να τον καθυστερούσα, αλλά γενικά το να έχω τον τροχό μου μπροστά του, τον βοήθησε να ανεβάσει ρυθμό και να μείνει κοντά στους πρώτους. Ήξερα ότι δυσκολευόταν αυτό το Σαββατοκύριακο και ότι ο καλός ρυθμός που είχε στον αγώνα οφειλόταν σε εμένα. Χαίρομαι γιατί δεν έκανα λάθος, θα ήμουν πολύ λυπημένος, αν τον καθυστερούσα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Είναι δύσκολο για την ομάδα να κατανοήσει τα συναισθήματα του αναβάτη, ενώ για κάποιον που δεν είναι του χώρου, είναι 10 φορές πιο δύσκολο.»