Σημαντικές αλλαγές αναμένονται για την F3 των επόμενων ετών.

MV Agusta F3: Νέα ηλεκτρονικά το 2019

Μια σημαντική αναβάθμιση στην supersport μοτοσυκλέτα της θα κάνει η MV Agusta του χρόνου, σύμφωνα με όσα λέγονται. Τι ακριβώς θα γίνει;

Η κατηγορία των supersport παραπαίει αυτή την στιγμή, ωστόσο υπάρχουν μάρκες που κρατούν και ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα τους. Μάλιστα, τα σημάδια δείχνουν ότι η κατηγορία θα δεχθεί πνοή ζωής το 2019 με νέα μοντέλα και σήμερα μαθαίνουμε ότι η MV Agusta θα κάνει μια κίνηση που θα ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο της F3.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλική εταιρεία, η οποία ήταν η πρώτη που εξόπλισε supersport μοτοσυκλέτα με traction control το 2011, σκοπεύει να τοποθετήσει ηλεκτρονικά με IMU στην F3 του 2019. Με απλούστερα λόγια, δηλαδή, το μοντέλο του 2019 θα αποκτήσει παρόμοια ηλεκτρονικά βοηθήματα, με τις superbikes του λίτρου που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή.

Κάτι τέτοιο θα φέρει την F3 σε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα , κυρίως σε όσες αγορές κυκλοφορούν ακόμη επίσημα, τα supersport των άλλων εταιρειών. Ο λόγος; Λίγα μοντέλα της supersport κατηγορίας έχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα και κανένα, με αισθητήρα IMU. O αισθητήρας αυτός θα δίνει πληροφορίες στον εγκέφαλο για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας ανά πάσα στιγμή και θα συνεργάζεται με το ABS και το traction control με έλεγχο πλαγιολίσθησης.

Οι αλλαγές αυτές φέρεται ότι θα είναι μέρος και μιας μεγαλύτερης αναβάθμισης στο μοντέλο, που ίσως σημαίνει αλλαγή στην εμφάνιση ή σε άλλα βασικά σημεία του. Η αλήθεια είναι ότι το F3 είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και ένα φρεσκάρισμα, μόνο καλό μπορεί να του κάνει στην προκειμένη φάση.

Περιμένουμε λοιπόν, για περισσότερα, τα οποία πιθανόν θα  γίνουν σαφή σε κάποια από τις δύο μεγάλες εκθέσεις μοτοσυκλέτας που θα  γίνουν φέτος, τις Intermot και EICMA.