MV Agusta F4 Claudio

Η τελευταία έκδοση του F4 από την MV Agusta θα είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αριστούργημα, με το οποίο κλείνει ο κύκλος παραγωγής του. Θαυμάστε το…

Η MV Agusta F4 θεωρείται ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του Massimo Tamburini, του ανθρώπου στον οποίο οφείλουμε μερικές από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες του κόσμου, όπως για παράδειγμαβ Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στην παραγωγή τα τελευταία 20 χρόνια, αποτέλεσε την πλατφόρμα της επανεκκίνησης της MV Agusta ενώ από το 2005, είναι διαθέσιμη και σε 1.000 κυβικά.

Ωστόσο, η παραγωγή της μοτοσυκλέτας φτάνει στο τέλος της και η MV Agusta αποφάσισε να δημιουργήσει την τελευταία και καλύτερη εκδοχή της: Την F4 Claudio, που τιμά τον πάλαι ποτέ επικεφαλή της εταιρείας, Claudio Cαstiglioni. To μοντέλο θα είναι, φυσικά, περιορισμένης παραγωγής και μόνο 100 από αυτά θα κυκλοφορήσουν στον κόσμο.

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται στην F4 RC ως πλατφόρμα και φέρει τον κινητήρα των 212 ίππων, ενώ θα φέρει μια ολόσωμη εξάτμιση από την SC Project. Ωστόσο, το μοντέλο θα έχει αρκετές αλλαγές: Αρχικά, η κεφαλή στον κινητήρα της Claudio έχει υποστεί ροϊκή εξέλιξη, ενώ οι ακόλουθοι των εκκεντροφόρων έχουν μια νέα επιφανειακή κατεργασία για μικρότερες τριβές. Τα πιστόνια του κινητήρα έχουν νέα ελατήρια συμπίεσης από την Asso, για περαιτέρω μείωση των τριβών.

Το ανθρακόνημα δίνει και παίρνει στο κορμί της Claudio, καθώς τόσο όλο το fairing αλλά και οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από αυτό –οι τελευταίοι προέρχονται από την BST. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, οι δίσκοι εμπρός είναι 320 χιλιοστών, ενώ χρησιμοποιούνται για δεύτερη φορά στην παραγωγή τους, οι δαγκάνες Stylema της Brembo, που εξόπλισαν την Ducati Panigale V4.

Στα ηλεκτρονικά, η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες IMU και traction control 8 επιπέδων, quickshifter και πολλά άλλα βοηθήματα, φέρει TFT οθόνη ενδείξεων και χειριστήρια αγωνιστικού τύπου. Πολλές από τις βίδες και τους κοχλίες στην Claudio είναι τιτανίου, ενώ εκτεταμένη είναι και η χρήση CNC τμημάτων από αλουμίνιο. Ως αποτέλεσμα, το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 184 κιλά, ενώ με το αγωνιστικό κιτ εγκατεστημένο, αυτό το νούμερο πέφτει στα 175 κιλά (στεγνό). Την μηχανολογική… αριστεία του, συμπληρώνουν εμφανισιακές λεπτομέρειες όπως η χειροποίητη σέλα, που αναγράφουν το όνομα Claudio.

Η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί, από όσο γνωρίζουμε, σε μια τιμή που θα ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Η ανακοίνωση του τέλους για την MV Agusta F4.