MV Agusta: Μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες από… Κίνα

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συνάπτουν συμφωνίες με κατασκευαστές από την Κίνα και φαίνεται ότι στο παιχνίδι των μικρών κυβικών μπαίνει και η MV Agusta.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η MV Agusta θα κατασκευάσει μοτοσυκλέτες 350 – 500 κυβικών σε συνεργασία με τη Loncin Motor Company, με την Ιταλική εταιρεία να σκοπεύει να λανσάρει μια «οικογένεια» τεσσάρων μοντέλων μικρού κυβισμού. Τα μοντέλα αυτά αναμένεται να φτάσουν στις αγορές στα τέλη του 2021 και θα πρόκειται για premium μοτοσυκλέτες που θα τοποθετηθούν στο άνω άκρο της κατηγορίας. Η συνεργασία όμως MV Agusta και Loncin δεν σταματά όμως εδώ καθώς ο σχεδιαστικός οίκος της Ιταλικής εταιρείας, Cαstiglioni Research Center (CRC), θα σχεδιάσει μοντέλα 800 κυβικών για το premium παρακλάδι της Loncin, τη Voge.

Ο CEO της MV Agusta, Timur Sardarov, δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εδραίωση του οράματος που έχουμε για το μέλλον της MV Agusta. Στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά των premium μοτοσυκλετών, αλλά και να διευρύνουμε το πελατολόγιό μας προσφέροντας μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων χωρίς να θυσιάζεται ο σχεδιασμός και οι επιδόσεις. Με τους σωστούς συνεργάτες και τα σωστά προϊόντα, οι πελάτες μας θα έχουν περισσότερες επιλογές, αλλά κάθε μια από αυτές θα έχει το DNA της MV Agusta.»

Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και των δυο εταιρειών και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση τους στην αγορά. Απομένει μόνο να δούμε πώς τα αντιδράσουν οι φανατικοί της Ιταλικής φίρμας.