MV Agusta: Σε πολύ καλή τροχιά

Αύξηση των κεφαλαίων της σημείωσε η MV Agusta, που διένυε μια δύσκολη περιοδο τα τελευταία χρόνια στα οικονομικά της. Δείτε περισσότερα.

Η MV Agusta είναι μια από τις εταιρείες με τις πιο ταραχώδεις οικονομικές καταστάσεις, εδώ και πολλά χρόνια, φαίνεται όμως ότι μια ακόμη δύσκολη περίοδος μπαίνει σε ένα τέλος.  Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλικός τύπος δημοσιεύει πως η εταιρεία του Varese έχει σημειώσει αύξηση κεφαλαίων κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στους μετόχους της εταιρείας.

Στη φάση αυτή, η MV Agusta σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της αναδιαρθρωτικά. Αρχικά, ανακοινώνεται ότι η εταιρεία θα μειώσει τους αντιπροσώπους της σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ενισχύσει τους πιο δυνατούς παγκοσμίως και θα προωθήσει την δημιουργία «single-brand» αντιπροσωπειών. Οι δύο πρώτες που ανακοινώθηκαν είναι της Μόσχας και του Λονδίνου, ενώ 6 ακόμη αντιπροσωπείες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του επόμενου έτους.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει μεγάλη σημασία στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Βασικοί στόχοι της είναι η μείωση διανομής ανταλλακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και η διάθεση νέων προϊόντων.

Τέλος, η MV Agusta προετοιμάζει ισχυρή είσοδο μιας νέας γκάμας στην αγορά, πρόκειται φυσικά για τις 4κύλινδρες μοτοσυκλέτες Brutale και αργότερα, την διάδοχο της F4. H παρουσίαση της νέας Brutale 1000 αναμένεται μάλιστα, αρκετά σύντομα και εν όψει EICMA.