O Marc Marquez δίπλα στον αδερφό του, Alex (δεξιά)

Marc Marquez: Φήμες για μεταγραφή στην Ducati!

O Marc Marquez σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Ducati μόλις τελειώσει το συμβόλαιό του, ενώ ο αδερφός του συζητά προαγωγή στα Moto GP!

O συνδυασμός Marc Marquez και Honda είναι ο απόλυτος εφιάλτης για τους αντιπάλους του, στα Moto GP όλα αυτά τα χρόνια (εντάξει, με μια μικρή εξαίρεση το 2015). Με την παντοκρατορία του μεγάλου Marc στους αγώνες, οι υπηρεσίες του είναι επιθυμητές από όλες τις ομάδες, ενώ μεγάλο μέρος των οπαδών του Moto GP συζητούν σχετικά με το τι θα έκανε ο Marc, αν ήταν σε άλλη ομάδα. Σύμφωνα με φήμες, η απάντηση «παίζει» να έρθει και από τον ίδιο!

Τις τελευταίες ώρες, στα paddocks ακούγεται έντονα πως ο Marc Marquez σκέφτεται μεταγραφή του στην Ducati, μόλις το συμβόλαιό του  με την Repsol Honda λήξει. Αν αυτό συμβεί, ο Marquez θα έχει πραγματοποιήσει ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή στην σύγχρονη ιστορία του Moto GP, τόσο σε θέμα σημασίας όσο και... οικονομικών  απολαβών, πιθανότατα.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι μια μεταγραφή του 93 στην Ducati έχει λογική, μιας και η Desmosedici έχει πάνω-κάτω παρόμοιο χαρακτήρα και απαιτήσεις οδήγησης, με την RC213V και έτσι ο Marquez θα ταιριάξει γρήγορα πάνω της.

Όπως και να έχει βέβαια, είναι σενάρια που σηκώνουν πολλή συζήτηση: Θα πάρει ο Marquez την απόφαση να εγκαταλείψει μια μοτοσυκλέτα και μια ομάδα 100% στα μέτρα του, χάριν μιας διαφορετικής περιπέτειεας; Η Ducati θα ακούσει τα σχόλια και τις απαιτήσεις του και θα δείξει την απαραίτητη υπομονή στην προσαρμογή του ή σε περίπτωση «ναυαγίου», θα προβεί σε συνοπτικές διαδικασίες αλλαγής… φρουράς;

Μένει να τα δούμε όλα αυτά. Αξίζει κάπου εδώ να αναφέρουμε, ότι ο μικρότερος αδερφός του Marc Marquez, Alex, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Pramac Ducati, μέσα από την οποία ο «73» θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία! Περιμένουμε και τις ανάλογες επιβεβαιώσεις…