Τα καλύτερα λόγια έχει να πει ο Marquez για τον Dovizioso.

Marquez: Αντιγράφω τον Dovizioso

Πολλά οφείλει ο Marc Marquez στον Andrea Dovizioso, όπως ο ίδιος δηλώνει! Τι είπε για τον μεγάλο του αντίπαλο στις πίστες;

Ο Marc Marquez βρίσκεται σε τροχιά να κατακτήσει τον 7ο προσωπικό του τίτλο, ο οποίος θα είναι και ο 5ος στην μεγάλη κατηγορία των Moto GP. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί πως οφείλει πολλά στον αντίπαλό του Andrea Dovizioso, κάτι που τονίζει σε δηλώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Marquez αναφέρει επακριβώς το τι εννοεί, μιλώντας για την μελέτη στρατηγικής που πραγματοποίησε στον Dovizioso. «Όταν είμαι σπίτι το χειμώνα, μου αρέσει να αναλύω προσεκτικά γιατί ένας αναβάτης κέρδισε τον τίτλο ή γιατί τον έχασε. Πέρσι έμαθα πολλά από ένα συγκεκριμένο άτομο και αυτός είναι ο Dovi. Έμαθα πώς να διαχειρίζομαι κάθε κατάσταση, ο Andrea είναι πολύ συγκεντρωμένος στην δουλειά του και ξεχνάει οτιδήποτε άλλο. Αυτό τον βοηθά να προσεγγίζει τις αγωνιστικές ημέρες λίγο πιο εύκολα. Αυτό είναι κάτι που το ανέλυσα πολύ προσεκτικά και μάλιστα το αντέγραψα σε αρκετές περιπτώσεις φέτος!»

Ο Marquez αναφέρθηκε επίσης, τόσο στην άνοδο της απόδοσης των Ducati όσο και στην άμεση απάντηση που το HRC έδωσε: «Ήδη μετά τις χειμερινές δοκιμές περίμενα τις Ducati πολύ δυνατές, αλλά και οι δύο αναβάτες τους έκαναν λάθη. Έχω ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα από πέρσι, αλλά ο Andrea και ο Jorge είναι γρηγορότεροι. Η Honda αντέδρασε γιατί θέλουμε να έχουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid και να κερδίζουμε όλους τους αγώνες, οπότε δούλεψε για αυτό όλο τον χρόνο»