Τον τρόπο σκέψης του στον αγώνα του Silverstone εξήγησε ο Marc Marquez

Marquez: «Είχα στρατηγική να μην χάσω πόντους»

Την δική του εκδοχή για το αποτέλεσμά που κατάφερε στο Silverstone, δίνει ο Marc Marquez. Τι δήλωσε ο Ισπανός;

Ο Marc Marquez σημείωσε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, την 2η θέση στον τερματισμό χάνοντας την νίκη στην τελευταία στροφή και μάλιστα, στο Silverstone, έχασε κυριολεκτικά στο γκάζι του τερματισμού. Ένα αποτέλεσμα δύσκολο να το χωνέψει οποιοσδήποτε ανταγωνιστικός αθλητής όπως ο Marquez, ο οποίος βέβαια μίλησε για το τι συνέβη και εξήγησε το πλάνο που είχε στον αγώνα.

Ο Marquez λέει ότι βασικός τους στόχος ήταν να πάρει βαθμούς, αλλά και να κρατήσει μικρό το γκρουπ της πρωτοπορίας στον αγώνα: «Η στρατηγική μου στον αγώνα ήταν απλή αλλά πολύ ακριβής. Ήταν να μην κυνηγήσω την νίκη, αλλά να κάνω το εμπρός γκρουπ αναβατών μικρότερο, γιατί έτσι χάνεις λιγότερους πόντους. Όταν είσαι μπροστά στον αγώνα καταναλώνεις λάστιχο, φυσική κατάσταση, καύσιμο αλλά ο στόχος είναι να πάρεις όσο δυνατόν περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα»

«Αυτό ήταν ο κύριος στόχος μου, είπα, θα προηγηθώ στον αγώνα, θα πιέσω για να έχω μικρό γκρουπ μπροστά και αυτό έκανα. Στο τέλος ήμουν εγώ και ο Rins και φυσικά αυτός ήταν πιο φρέσκος στους τελευταίους γύρους, αλλά τον στόχο μου τον πέτυχα. 20 ακόμα βαθμοί για το πρωτάθλημα, είχαμε 58 βαθμούς διαφορά και τώρα είμαστε στους 78» συμπλήρωσε ο Marc.

Σχετικά με την κόντρα του με τον αναβάτη της Suzuki, ο Marquez είπε: «Ήταν δύσκολο να αμυνθώ στους τελευταίους γύρους, γιατί δεν ήξερα τα αδύναμα σημεία του. Όταν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την στρατηγική μου στη μέση του αγώνα και να τον ακολουθήσω για να τον καταλάβω, έκλεινε το γκάζι. Και όταν χάναμε περίπου 1 δευτερόλεπτο το γύρο, είπα, δεν με νοιάζει η νίκη, με νοιάζουν οι βαθμοί. Για να νικήσεις στην τελική μάχη, πρέπει να χάσεις και κάποιες».