Τι λέει ο Marquez για το 2015 και τα μαθήματα που πήρε από αυτό;

Marquez: Ένιωθα ανίκητος, μετά...ήρθε το 2015

Ομολογία για την αλλαγή της ψυχολογίας του και για τα μαθήματα που πήρε, έκανε ο Marc Marquez, μιλώντας για τον αγώνα της Γαλλίας και το παρελθόν.

Ο Marc Marquez έχει προς το παρόν νίκη στους 3 από τους 5 αγώνες του Moto GP για το 2019, έχοντας ανακτήσει την βαθμολογική πρωτοπορία εν αναμονή του αγώνα του Mugello. Ένας αθλητής γενικά αλύγιστος, απίστευτα μαχητικός και με άθραυστη μέχρι τώρα ψυχολογία, ο Marquez αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ήταν για την ανάπτυξη του, το 2015, η μόνη χρονιά που ο Marquez δεν κατέκτησε τίτλο στην μεγάλη κατηγορία.

Ο 26χρονος πρωταθλητής είπε συγκεκριμένα: «Μερικές φορές νιώθω ανίκητος. Είναι πολύ σπάνιο αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν και είναι μια ωραία αίσθηση για τους αθλητές γενικά. Έτσι ένιωσα ανίκητος το 2014 και μετά, το 2015… μπουμ!»

«Έπεσα πολλές φορές γιατί ένιωσα έτσι. Μπήκα στα MotoGP το 2013 και πήρα τον τίτλο. Το 2014 κέρδισα σε 13 αγώνες, με 10 νίκες στην σειρά. Και κάπως έτσι είπα για το 2015, ότι θα κερδίσω ξανά τον τίτλο. Μετά όμως τα πράγματα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν. Εννοώ, είμαστε άνθρωποι. Κάνουμε λάθη. Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά» είπε επίσης ο Marquez.

O Marquez, όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που έχει προβάδισμα μεν, μικρό δε, στο πρωτάθλημα, είπε: «Δεν είναι εκνευριστικό να είμαι 8 βαθμούς πίσω, γιατί έχω κάνει ένα μηδενικό. Και ένα μηδέν σε μόλις 5 αγώνες είναι κάτι που το πληρώνεις» σχολίασε ο αθλητής.