Πως θα τα πάει άραγε ο Marc Marquez στην πίστα του Le Mans;

Marquez: Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά

Επιφυλακτικός αλλά ικανοποιημένος πηγαίνει στο Le Mans ο Marc Marquez, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της σκληρής δουλειάς στο φετινό πρωτάθλημα.

Όντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Marc Marquez έχει ήδη 2 νίκες στο ενεργητικό του και ευελπιστέι σε τρίτη, στην πίστα του Le Mans της Γαλλίας. Σε δηλώσεις του, ο Marquez απέφυγε να κάνει προβλέψεις ή να φανεί πολύ αισιόδοξος, τονίζοντας την απαιτητικότητα της πίστας.

Είπε συγκεκριμένα: «To Le Mans είναι μια πίστα που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κρατήσουμε τον ρυθμό μας. Στο παρελθόν, έχουμε κερδίσει βάθρο ή νίκες αλλά και άλλες φορές, έχουμε δυσκολευτεί να κρατήσουμε ρυθμό. Όπως όμως λέω πάντα, κάθε σεζόν είναι διαφορετική»

«Φυσικά, υπάρχουν ερωτηματικά για τον καιρό, τα ελαστικά και το στήσιμο, αλλά η προσέγγισή μας και η πνευματική μας κατάσταση παραμένει θετική» συμπλήρωσε ο Ισπανός άσσος.

Ο Marquez έχει διαθέσιμη την επιλογή να αλλάξει fairing, αν το επιθυμεί, καθώς η Honda δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα το δικαίωμα αυτό και ο Ισπανός έχει δοκιμάσει διάφορες αεροδυναμικές λύσεις. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η πίστα του Le Mans έχει την ίδια ακριβώς άσφαλτο με το 2017, καθώς οι προηγούμενες 4 έχουν υποστεί επισκευές και έχουν ξαναστρωθεί, συνεπώς υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα για την Michelin και τους αναβάτες.