net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, έχασε τη θέση του

Maverick Vinales: Ατυχος στο Assen

Μπορεί ο Rossi να πήρε τη νίκη, αλλά η πτώση του Viñales στέρησε από τη Yamaha πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

 
Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, Maverick Viñales, πήγε στο Assen ως πρωτοπόρος στην βαθμολογία των οδηγών έχοντας προβάδισμα 7 βαθμών. Κατά την προσπάθειά του, όμως, να ανέβει από την πέμπτη θέση, είχε πτώση και δεν κατάφερε να τερματίσει. Πλέον, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, καθώς στην πρώτη ανέβηκε ο Andrea Dovizioso της Ducati.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε, γιατί δεν κατάλαβα πως έπεσα. Έχω περάσει 2000 φορές από το σημείο, αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα μου. Πίεζα πέρα από το όριο για να φέρω τη Yamaha μπροστά και πιστεύω πως αν δεν είχα πέσει, θα είχα φτάσει τους πρώτους, γιατί ο ρυθμός μου ήταν πολύ γρήγορος. Πρέπει να μάθουμε ότι δεν είναι καλό να ξεκινάμε πιο πίσω από την 5η – 6η θέση, οπότε ξέρω ότι το λάθος έγινε εκεί. Προσπαθούσα να διατηρήσω τα ελαστικά σε καλή κατάσταση και να επιτεθώ στους τελευταίους 10 γύρους. Οδηγούσα καλά και με ροή και αισθανόμουν πολύ πιο δυνατός από τους άλλους αναβάτες. Έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την πτώση. Ήξερα ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες.»

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ