O Φώτης Τσαλίκης στρίβει πρώτος μετά την εκκίνηση των Superbikes.

Ο Χρήστος Παπανικολάου νικητής Racing - SSP300

Ο Σάκης Συνιώρης νικητής Superbikes

Ο Κώστας Σταμπέλος νικητής Open

Ο Χρήστος Παπανικολάου νικητής Νέων

Ο Σταύρος Τριντής νικητής Supersport

Μάχες μέχρι τέλους στα Μέγαρα

Τα μεγαλύτερα ονόματα των Ελληνικών αγώνων μοτοσυκλέτας συναντήθηκαν στα Μέγαρα για τον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος το πρωί της Κυριακής, αλλά η πιθανότητα βροχής δεν μείωσε στο ελάχιστο τη δίψα και το πάθος των αγωνιζόμενων. Φαίνεται όμως ότι τρόμαξε τον κόσμο, η προσέλευση του οποίου ήταν μικρή. Προς το μεσημέρι, ο καιρός καθάρισε και οι μάχες των αναβατών ήταν επικές.

Superbikes



Απολαυστικό θέαμα επεφύλασσε ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας με την πρώτη θέση να αλλάζει συνεχώς χέρια. Πρώτος έστριψε ο Φώτης Τσαλίκης , αλλά δεν κατάφερε να μείνει στην πρωτοπορία, καθώς ο Λευτέρης Πίππος πέρασε μπροστά στο τέλος της ευθείας πριν την Κ6 και άρχισε να απομακρύνεται.  Ο Σάκης Συνιώρης κατάφερε και εκείνος να βρεθεί μπροστά από τον Τσαλίκη και μαζί με τον Πίππο παρέδωσαν μαθήματα ευ αγωνίζεσθαι με την καθηλωτική μάχη τους. Τελικά, την καρό σημαία είδε πρώτος ο Συνιώρης με την Aprilia RSV 1000, με τον Πίππο να φέρνει τη Yamaha R1 του στην δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 37 εκατοστά του δευτερολέπτου. Τρίτος τερμάτισε ο Τσαλίκης, με το στήσιμό της μοτοσυκλέτας του να μην του επιτρέπει να πάει όσο γρήγορα ήθελε.

Supersport



Μάχες σώμα με σώμα είδαμε στην κατηγορία Supersport με τρεις αναβάτες να διεκδικούν την πρώτη θέση του βάθρου. Πρώτος κατάφερε να στρίψει ο Δημήτρης Καρακώστας, μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση, με τον Σταύρο Τριντή να ακολουθεί προσεκτικά και να εκμεταλλεύεται τα μικρά λάθη του Καρακώστα, ψαλιδίζοντας σταδιακά τη διαφορά. Τελικά, κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση. Ο Δημήτρης πάλεψε σκληρά για να ανακτήσει και πάλι την πρωτοπορία και έκανε αρκετές επιθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ένα από τα highlights του αγώνα ήταν και η εγκατάλειψη του Αλεξ Παπαγεωργίου από μηχανική βλάβη, η οποία μάλιστα προέκυψε ενώ ήταν στην τρίτος. Τελικά, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Παπαγγέλου, ο ποίος μάλιστα λόγω βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων, οδηγούσε με μια μόνο ταχύτητα στους τελευταίους γύρους.

  Racing – SSP300



Ο Χρήστος Παπανικολάου παίρνει την τρίτη φετινή του νίκη στην κατηγορία, μεγαλώνοντας έτσι το βαθμολογικό του προβάδισμα και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η πιο σημαντική μάχη της κατηγορίας δόθηκε για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Ανδρέα Παργινό και Γιώργο Κίτσο, με τον πρώτο τελικά να κερδίζει την μεταξύ τους μονομαχία έχοντας μάλιστα διαφορά σχεδόν 3 δευτερολέπτων. Η κατηγορία που φιλοξενεί δίχρονες και τετράχρονες μοτοσυκλέτες συνεχίζει να προσφέρει θέαμα απλόχερα.

Open



Ο Κώστας Σταμπέλος πήρε μια πειστική νίκη στην κατηγορία Open και μάλιστα με διαφορά 11 δευτερολέπτων από δεύτερο. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το πολύ σταθερό του γυρολόγιο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 22 γύρων. Ο Μενέλαος Κοντογιάννης βρισκόταν στην κορυφή του αγώνα για αρκετούς γύρους, αλλά ένα πρόβλημα στον λεβιέ των ταχυτήτων δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση. Κατάφερε όμως να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο της κατηγορίας. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου.

Νέοι



Ο Χρήστος Παπανικολάου πήρε τη νίκη και στην κατηγορία των Νέων με την Kawasaki Ninja 400 του. Έτσι, φεύγει από τα Μέγαρα έχοντας το απόλυτο ρεκόρ με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αυτό τον φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και σε αυτή την κατηγορία. Η δεύτερη θέση πήγε στον Θωμά Σκούρτα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπαξίσογλου, αμφότεροι με KTM RC 390, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα.