Denzel Cafe Racer

Θέλει να ανταγωνιστεί τις βενζινοκίνητες των 125 κυβικών.

Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο

Κινητήρας 7500W

Με άρωμα κλασικής Honda

Η αγορά των ηλεκτρικών μεγαλώνει και όλο και περισσότερες μοτοσυκλέτες από νέους κατασκευαστές κάνουν την εμφάνισή τους, με στόχο να προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο αστικής μετακίνησης.

Ο Ισπανός σχεδιαστής ηλεκτρικών ποδηλάτων, Pablo Baranoff, συνεργάστηκε με την Denzel, που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα με στόχο την παραγωγή μιας όμορφης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που θα είναι προσιτή και αξιόπιστη. Ο Baranoff παραδέχεται ότι δεν είχε εμπειρία στην σχεδίαση μοτοσυκλετών και πέρασε αρκετές εβδομάδες μελετώντας μοτοσυκλέτες Cafe Racer αισθητικής. Τελικά αποφάσισε να ενσωματώσει στο σχέδιό του στοιχεία από διαφορετικές μοτοσυκλέτες και αφαίρεσε ότι ήταν περιττό για την καθημερινή χρήση.

Οι δυο μοτοσυκλέτες θέλουν να ανταγωνιστούν τις βενζινοκίνητες των 125 κυβικών και είναι εφοδιασμένες με κινητήρα 7500W, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου της Panasonic, που δίνουν αυτονομία 120 χιλιόμετρα. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 97 χιλιόμετρα τη ώρα και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ασύρματο κλειδί, cruise control, αποθηκευτικό χώρο και ακτινωτούς τροχούς 17 ιντσών. Πέρα από τα στρογγυλά όργανα διαθέτει μια μικρή ψηφιακή οθόνη στο ρεζερβουάρ που δίνει πληροφορίες για την κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος.

Η τιμή της έχει καθοριστεί στα 5.000 δολάρια, δηλαδή, περίπου 4.250 ευρώ και η εταιρεία δέχεται ήδη ηλεκτρονικές παραγγελίες.