Η τεχνολογία των αγωνιστικών ελαστικών περνάει στα ελαστικά δρόμου.

Με ελαστικά Dunlop μέχρι το 2020

Ο κατασκευαστής ελαστικών ανανέωσε το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει να προμηθεύει με ελαστικά τις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Η εμπλοκή της Dunlop στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1949, όταν ο Les Graham κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα των 500 κυβικών με ελαστικά του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Πλέον, θα συνεχίσει να προμηθεύει τις κατηγορίες Moto2 και Moto3 τουλάχιστον μέχρι το 2020, ενώ τότε θα έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει το συμβόλαιό της για τρία χρόνια ακόμα.

Ο Xavier Fraipont, υπεύθυνος της Dunlop για τα μηχανοκίνητα σπορ δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε τη μακρά κι επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Dorna για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3. Βελτιωνόμαστε συνεχώς και φέρνουμε νέες τεχνολογίες στο άθλημα. Παρουσιάσαμε ένα νέο ελαστικό για τη Moto2 στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στη Βαλένθια, το οποίο επέλεξε ο Miguel Oliveira και κέρδισε τον αγώνα. Οι αγώνες μοτοσυκλέτας μας επιτρέπουν να δοκιμάζουμε και να εξελίσσουμε νέες γόμες και σκελετούς για τα ελαστικά μας. Στη συνέχεια, η τεχνολογία αυτή περνάει στα ελαστικά δρόμου, όπως το SportSmart MAX και το SportSmart TT.»