Τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί άσχημα, αν είχε χτυπήσει στο μάτι.

Το κεντρί του εντόμου, έχει καρφωθεί στο κάτω βλέφαρο.

Χρειάστηκε η επέμβαση οφθαλμίατρου

Κρατάμε τη ζελατίνα κλειστή.

Με καρφωμένο κεντρί εντόμου, επειδή είχε ανοιχτή τη ζελατίνα

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να φοράμε κράνος και τώρα βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε κλειστή τη ζελατίνα.

Αναγνώστης του Moto Τρίτη μας έστειλε θέμα, με σκοπό να αναδείξουμε τη σημασία του σωστού εξοπλισμού και την ορθή χρήση του. Μοτοσυκλετιστής βρέθηκε με καρφωμένο κεντρί εντόμου στο κάτω βλέφαρο του ματιού του, επειδή δεν είχε κλειστή τη ζελατίνα του κράνους του. Χρειάστηκε η επέμβαση οφθαλμίατρου, ώστε να αφαιρεθεί το έντομο και να του χορηγηθεί η απαραίτητη θεραπεία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρά αν το έντομο είχε χτυπήσει στο μάτι του. Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστηκές και μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα θυμίζοντάς μας πόσους κινδύνους μπορεί να κρύβει η  οδήγηση μοτοσυκλέτας.
 
Μπορεί η κλειστή ζελατίνα να μας προκαλεί δυσφορία, ιδιαίτερα αν κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη, όμως είναι πολύ σημαντικό να την κρατάμε κλειστή. Είναι πολύ εύκολο κάποιο πετραδάκι ή έντομο να χτυπήσει το μάτι μας κι αν αυτό γίνει εν κινήσει, μπορεί να τραυματιστούμε, ενώ αν χάσουμε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά. Κρατάμε λοιπόν, πάντα τη ζελατίνα κλειστή όταν κινούμαστε και τσεκάρουμε ότι οι αεραγωγοί του κράνους είναι ανοικτοί, για να κυκλοφορεί ο αέρας. Στο φανάρι μπορούμε να την ανοίξουμε για να πάρουμε φρέσκο αέρα, αλλά είναι σωστό να την κλείσουμε αμέσως μόλις ξεκινήσουμε. Η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο του μοτοσυκλετιστή.