Μεγάλος νικητής σε ένα θεαματικό Red Bull Grand Prix ο Andrea Dovizioso.

Μεγάλη νίκη για Dovizioso

Την τρίτη του νίκη για το φετινό πρωτάθλημα εξασφάλισε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή μονομαχία με τον Marc Marquez, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στροφή του αγώνα.

Σε ένα θεαματικό και αρκετά έντονο αγώνα στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί, ο Andrea Dovizioso, ήταν και αυτός που αποχώρησε με το τρόπαιο του νικητή. Ο Ιταλός κατατρόπωσε τον Marc Marquez σε μία εντυπωσιακή μονομαχία που κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο, ενώ μάλιστα παραλίγο να συγκρουστεί μαζί του, όταν ο Ισπανός πραγματοποίησε μια παράτολμη απόπειρα να προσπεράσει.

Από την άλλη, ο Marc Marquez εντυπωσίασε με την απόδοσή του, κρατώντας την πρωτοπορία στον αγώνα για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι μονομαxίες του με τον Ιταλό Dovi ήταν αναμφίβολα κορυφαίες. Στην τρίτη θέση, είδαμε να τερματίζει ο Dani Pedrosa, ο οποίος φάνηκε να μπορεί να απειλήσει περισσότερο, προς το τέλος του αγώνα, όπου και αναρριχήθηκε στην 3η θέση με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα. 

Ο Jorge Lorenzo, o οποίος ξεκινούσε από την τρίτη θέση και είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι νιώθει πολύ καλά στην μοτοσυκλέτα του, ηγήθηκε του αγώνα για αρκετούς γύρους, ωστόσο σταδιακά ο ρυθμός του έπεφτε και τελικά ο Ισπανός τερμάτισε στην 4η θέση, κάτι παραπάνω από 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Dovizioso. 

Μεγάλοι χαμένοι της σημερινής ημέρας, οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Yamaha, Vinales και Rossi, οι οποίοι φαίνεται ότι και πάλι δεν μπόρεσαν να έχουν την απόδοση που θα ήθελαν. Τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. 

Ο αγώνας δεν προσέφερε μόνο τις καταπληκτικές μάχες για τις εμπρός θέσεις, αλλά ήταν ένας από τους πιο έντονους αγώνες τις φετινής χρονιάς καθώς είχαμε εγκατάλειψη του Pol Espargaro με την ΚΤΜ RC16, σε μια πίστα στην οποία θα ήθελε κάποιο καλό αποτέλεσμα, είχαμε πτώση του Jack Miller και εγκατάλειψη του Jonas Folger, αλλά και μοναδικές στιγμές στις οποίες 3 (!) αναβάτες βρέθηκαν δίπλα δίπλα, διεκδικώντας θέσεις. Με αυτά τα δεδομένα, ο Marc Marquez εξακολουθεί να κρατά την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, με τον Andrea Dovizioso να αναρριχάται στην 2η θέση και τον Valentino Rossi να βρίσκεται στην 4η...