Ο Luthi μαζί με τον διευθυντή της Marc VDS

Μεταγραφή στα MotoGP

Ο βετεράνος της Moto2 θα τρέχει την επόμενη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία για λογαριασμό της Marc VDS μαζί με τον Franco Morbidelli.

Ο  Σουηδός έκανε το ντεμπούτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2002 στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών στον αγώνα της Γερμανίας, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε κανονικά όλο το πρωτάθλημα. Το 2005, ο Luthi πήρε την πρώτη του νίκη στον αγώνα του Le Mans και τρείς ακόμα νίκες εκείνη τη χρονιά, του εξασφάλισαν τον παγκόσμιο τίτλο.

Την περσινή χρονιά έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στη Moto2 και φέτος είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα. Μια νίκη και τερματισμοί εντός της πρώτης τριάδας τον έχουν φέρει μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον Franco Morbidelli, αλλά η «διαμάχη» σταματά στο τέλος της σεζόν, καθώς από την επόμενη χρονιά και οι δύο αναβάτες θα αγωνίζονται στα MotoGP για λογαριασμό της Marc VDS.

Ο Thomas Luthi έχει πάρει ήδη μια μικρή γεύση από μοτοσυκλέτα MotoGP, αφού το 2016 είχε βοηθήσει στην εξέλιξη της ΚΤΜ πριν την είσοδό της φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Marc van der Straten, πρόεδρος της αγωνιστικής ομάδας Marc VDS δήλωσε: «Υπήρχαν αρκετές εναλλακτικές όταν ψάχναμε αναβάτη για το 2018, αλλά η επιλογή του Thomas Luthi ήταν ομόφωνη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία από MotoGP. Είναι όμως παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κυβικά και έχει δείξει αξιοσημείωτη συνεπεία τα 7 χρόνια που αγωνίζεται στη Moto2, αφού το 2013 ήταν η μοναδική χρονιά που δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα της τελικής κατάταξης. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνέπεια θα αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για τους ανταγωνιστές μας. Ο Tom είναι η ιδανική προσθήκη για την οικογένεια της Marc VDS και με χαρά τον καλωσορίζουμε.»