Μια Ducati Supermono σε δημοπρασία

Είναι μια από τις ελάχιστες που παράχθηκαν ποτέ και θα βρεθεί «στο σφυρί» σύντομα. Δείτε πόσα αναμένεται να «πιάσει»…

Γνωρίζετε πόσες Ducati Supermono έχουν κατασκευαστεί, στην ιστορία; Μόλις 67. Αυτό και μόνο του, το κάνει ένα από τα σπανιότερα μοντέλα του κόσμου, αλλά αξίζει να σκεφτούμε και το background πίσω από το μοντέλο. Το Ducati Supermono κατασκευάστηκε εντός της τετραετίας 1993-1997, με σκοπό να συμμετάσχει σε αγώνες, υπό την ομώνυμη κατηγορία, με κινητήρες ενός μόνο κυλίνδρου. 

Η μοτοσυκλέτα ήταν απλά στην κορυφή της τεχνολογίας, φέροντας έναν μονοκύλινδρο των 550 κ.εκ. με ισχύ 78 ίππων (ω ναι…), ο οποίος καλούταν να κινήσει μια μοτοσυκλέτα μόλις 121 κιλών!
Δεδομένα που ανατριχιάζουν ακόμα και σήμερα… Παράλληλα, η Supermono έφερε, φυσικά, πλαίσιο-χωροδικτύωμα, «τόνους» αλουμινίου και ανθρακονημάτων, κορυφαία περιφερειακά, ενώ στην τελευταία της έκδοση έφτασε τα 572 κ.εκ. και τους 81 ίππους. Μάλιστα, αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι η Supermono προηγήθηκε, αλλά και ενέπνευσε σε σημαντικό βαθμό το σχέδιο της μελλοντικής 916, ενώ στην δημιουργία της έχει πάρει μέρος και ο τωρινός CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali.

Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα, πως μια από τις 67 αυτές μοτοσυκλέτες –με τον κινητήρα των 550 κυβικών- πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams. Η δημοπρασία, που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου στο Las Vegas, θα φιλοξενήσει όπως κάθε χρόνο, πολλά οχήματα πολυτελείας και σπάνια κομμάτια, που θα πωληθούν φυσικά σε μια περιορισμένη… ελίτ.

Η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας είναι μοντέλο 1993 και ήταν στα χέρια ενός Γερμανού ιδιοκτήτη, ο οποίος το 2013 το πούλησε στον Αμερικανό Jim Dillard. Η μοτοσυκλέτα είναι σε κατάσταση βιτρίνας, ενώ δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε αγώνες, παρά μόνο στο περιστασιακό…track day.

Η τιμή εκκίνησης για την μοτοσυκλέτα ανέρχεται στο ποσόν των 95.000 δολαρίων, ενώ οι ειδικοί είναι βέβαιοι πως το τελικό ποσό θα ξεπεράσει τις 110.000 δολάρια.