Η Ducati 900 SS custom

Η Ducati 900 SS custom

Μια Ducati από τη Ρωσία

Ποιος θα περίμενε ότι αυτή η Ducati 900 SuperSport μεταμορφώθηκε από τα χέρια της ρωσικής εταιρείας Birdie Customs στη Μόσχα. Πρόκειται για ένα café racer με ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλαίσια χωροδικτύωμα.

Εύλογα θα αναρωτιέστε πόσο εύκολο είναι να τροποποιήσει κανείς μια μοτοσυκλέτα στη Ρωσία. Πράγματι, είναι δύσκολη υπόθεση για κάποιο φιλόδοξο μοτοσυκλετιστή. Αρχικά, η ανεύρεση ανταλλακτικών είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος μηχανικός στη παγωμένη χώρα του Βορρά. Ωστόσο, η Birdie Customs αποδέχθηκε την πρόκληση και «ισοπέδωσε» τη Ducati 900 SS.

Οι αλλαγές είναι αρκετές και κάνουν την εμφάνισή τους με το νέο ντεπόζιτο και τη νέα ουρά. Το πίσω μέρος του πλαισίου της 900 SS έχει ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει τη νέα ουρά και να αλλάξει τη θέση της νέας σέλας που αγκαλιάζεται από φρέσκο δέρμα. Επιπλέον, η θέση οδήγησης είναι χαμηλότερη με ρυθμίσεις ώστε να προσαρμόζεται στο ύψος του αναβάτη. Η ομάδα των μηχανικών άλλαξε και τις ζάντες, καθώς δε συμβάδιζαν με το νέο στυλ της μοτοσυκλέτας. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν ακτινωτές ζάντες από τη Ducati SportClassic με ελαστικά Pirelli Phantom Sportscomp.

Τέλος, η εταιρεία αναβάθμισε το πιρούνι, αλλάζοντας τα σωθικά του κι επανασχεδίασε την πίσω ανάρτηση, ώστε να προσαρμόζεται στα νέα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Η τελευταία πινελιά από τους Ρώσους καλλιτέχνες εδόθη στη νέα χειροποίητη εξάτμιση.