net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σαν να βγήκε από το Dakar

Σαν να βγήκε από το Dakar

Σαν να βγήκε από το Dakar

Μια εμπνευσμένη δημιουργία

Το Rally Dakar είναι από τους πιο απαιτητικούς αγώνες για αναβάτες, αλλά και μοτοσυκλέτες και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς φαν της μοτοσυκλέτας παγκοσμίως.

 
Αυτό το συγκεκριμένο πρότζεκτ, είναι μια δημιουργία της Walt Siegl Motorcycles, που εδρεύει στην Αμερική και έρχεται σε μια περίοδο που το δημοφιλές ράλι, είναι σε εξέλιξη.
 
Σαν βάση, χρησιμοποιήθηκε ένα Ducati Hypermotard. Πρόκειται για τη γνωστή αερόψυκτη έκδοση του δημοφιλούς Supermoto, το οποίο δέχθηκε πλήθος επεμβάσεων ώστε να μοιάζει με τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες , που συμμετέχουν στο Dakar.

Οι βασικές τροποποιήσεις αφορούν το κομμάτι της αισθητικής και προσφέρουν συναισθήματα νοσταλγίας . Στο εμπρός τμήμα, χειροποίητη είναι η μάσκα που φέρει τους διπλούς προβολείς, ενώ η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη σε άσπρο χρώμα, με κίτρινες λεπτομέρειες. 

Μηχανικά, παρέμεινε εργοστασιακή, καθώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός, εκτός από την τοποθέτηση διπλών εξατμίσεων, που συνεισφέρουν στην σπορ εμφάνιση. Τα ελαστικά είναι τρακτερωτά και δίνουν την αίσθηση, ότι είναι έτοιμη να πάρει συμμετοχή.

Είναι εμφανής η τάση των κατασκευαστών custom μοτοσυκλετών, να χρησιμοποιούν σαν βάση, μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 80. Η μίξη του στυλ από μια μοτοσυκλέτα 30+ ετών, με την μοντέρνα αισθητική, δημιουργεί ξεχωριστά αποτελέσματα.

Μοιάζει σαν να τελείωσε κάποιο σκέλος του αγώνα, στους κακοτράχαλους αμμόλοφους του Dakar.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ