Μοτοσυκλέτα με "αισθήματα"

Μια μοτοσυκλέτα για κατοικίδιο

Η Yamaha διαθέτει πλήθος νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show τον επόμενο μήνα και ένα από το πιο ενδιαφέροντα εκθέματα θα είναι το MOTOROiD concept.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με χαρακτήρα κατοικίδιου σκύλου, που θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη της και να αλληλεπιδρά μαζί του σαν ζωντανό πλάσμα. Η Ιαπωνική εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει στον κόσμο μια νέα εμπειρία του «Kando», την Ιαπωνική λέξη που περιγράφει το αυθόρμητο συναίσθημα της βαθιάς ικανοποίησης που νιώθουμε όταν βλέπουμε κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς.

Η ιδέα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα αναφορά στον τρόπο που οι αναβάτες αλληλεπιδρούν με τις μοτοσυκλέτες τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιοι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τη μοτοσυκλέτα ως προσωπικότητα με χαρακτήρα (ειδικά όταν εκείνη αποφασίζει να σταματήσει να δουλεύει σωστά).

Η κατασκευή φαίνεται να λειτουργεί με ρεύμα και ο σχεδιασμός της ξεφεύγει από αυτά που έχουμε συνηθίσει, με μοναδικής σχεδίασης πλαίσιο, πιρούνι και σέλα που «αγκαλιάζει» το σώμα του αναβάτη. Το MOTOROiD αποτελεί σίγουρα παράδειγμα πρωτοποριακής σκέψης και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του κοινού.