Modenas V15: Σε στυλ Bosozoku!

Ένα mini bike που μετατράπηκε θυμίζοντας τα θεόμουρλα Bosozoku της Ασίας, σε έναν διαγωνισμό customizing! Πως σας φαίνεται;

Στα πλαίσια του διαγωνισμού «Superb Mod Challenge», που έγινε στην Μαλαισία υπό την αιγίδα της Modenas, οι customizers είχαν πολύ αυστηρούς κανόνες: Μια μοτοσυκλέτα V15 ως βάση για το build, 26 μέρες αυστηρά προθεσμία και 2.450 δολάρια για τους τροποποιητές να ξοδέψουν, τα οποία θα έπρεπε να επιστρέψουν, αν δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν την δουλειά! Μόνο 3 οίκοι custom επιλέχθηκαν για τον διαγωνισμό, ένας από τους οποίους ο γνωστός FNG Works.

O επικεφαλής του γκαράζ, Irwann Cheng, είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό για… πλάκα, όταν όμως είδε ότι επιλέχθηκε και ότι οι άνθρωποι της Modenas μιλούσαν σοβαρά, αποφάσισε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ξεκίνησε διαλύοντας το V15 στα εξ ων συνετέθη, προσπαθώντας να σχηματίσει μια εικόνα της τελικής του δημιουργίας στο μυαλό του.

Με τους δύο αντιπάλους του να κατασκευάζουν scrambler και café racer εκδοχές της μοτοσυκλέτας, ο Cheng εμπνεύστηκε από την Ασιατική σκηνή βελτίωσης Bosozoku για κάτι τελείως διαφορετικό. Ο customizer έφτιαξε, όπως δηλώνει ο ίδιος, κάτι που «πάντα ήθελε να κάνει, με πλήρη ελευθερία κινήσεων». Εν αρχή, τροποποίησε την ουρά της μικρής μοτοσυκλέτας, κάνοντάς την να φαίνεται μικρότερη.

Η μεγαλύτερη τροποποίηση στην μοτοσυκλέτα είναι η μονοκόκ κατασκευή που διατρέχει το σύνολό της, ενσωματώνοντας το ρεζερβουάρ καυσίμου και το bodywork του μοντέλου. Ο Cheng την έφτιαξε από το μηδέν, όπως έκανε και με την εμπρός βάση οργάνου, τις οποίες κατόπιν έβαψε κόκκινες. Η λευκή, ραμμένη στο χέρι σέλα του μοντέλου, είναι ο συνδετικός κρίκος με τις Bosozoku κατασκευές, ενώ η υπερυψωμένη sissy bar θυμίζει και ολίγον τι από cruiser.

O Cheng έβαψε το μοτέρ και την εξάτμιση μαύρα, αλλά δεν προέβη σε μηχανολογικές αλλαγές, καθώς αυτές είναι παράνομες στην Μαλαισία! Το υπερυψωμένο τιμόνι είναι της Peregrine και προέρχεται από BMX ποδήλατο, ενώ πίσω από την σέλα, ο Cheng έχει προβλέψει χώρο για αποθήκευση skateboard!