Κι άλλες αλλαγές συζητούνται, για την διεξαγωγή των Moto GP...

Moto GP: Πιέσεις για αλλαγή προγράμματος

Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των αγωνιστικών τριημέρων ζητούν οι ομάδες των Moto GP, σύμφωνα με πληροφορίες… Τι ζητούν;

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ξένες πηγές, οι ομάδες στον χώρο των Moto GP προτίθενται να ζητήσουν μεγάλες αλλαγές στις ώρες διεξαγωγής δοκιμών και αγώνων, για το 2019. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι πέφτει η πιθανότητα μετακίνησης της διεξαγωγής των διαδικασιών της Moto2: Είτε ο ανάλογος αγώνας να μεταφερθεί μετά από αυτόν της μεγάλης κατηγορίας την Κυριακή, είτε τα δοκιμαστικά να μεταφερθούν πριν από αυτά της Moto3.

To πρόβλημα πίσω από αυτές τις σκέψεις, είναι το ότι το λάστιχο που οι μοτοσυκλέτες της Moto2 αφήνουν στην πίστα, επηρεάζει τον αγώνα των MotoGP μοτοσυκλετών, ενώ οι συνθήκες των δοκιμών είναι διαφορετικές καθώς τα Moto2 δεν μπαίνουν στην πίστα πριν τα Moto GP, άρα και η κατάσταση της ασφάλτου είναι άλλη.

Για την αλλαγή πρωτοστατεί μεταξύ άλλων και η Yamaha, της οποίας ο επικεφαλής, Lin Jarvis, δηλώνει σχετικά με το πρόγραμμα των ημερών: «Αυτό είναι απλά η προσωπική μου γνώμη, αλλά νομίζω ότι είναι παράξενο που τρέχουμε όλο το Σαββατοκύριακο με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και την Κυριακή το αντιστρέφουμε και νομίζω ότι τουλάχιστον πρέπει να ακολουθούμε το ίδιο format όλο το Σαββατοκύριακο, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Εξαρτάται από την τηλεόραση και από πολλούς άλλους παράγοντες, αλλά γιατί να βάζουμε άλλη μια μεταβλητή σε μια ημέρα αγώνων;»

«Το τι θα γίνει στο τέλος εξαρτάται από το ποια μορφή προγράμματος θα επιλεχθεί, αλλά φαίνεται ότι είναι μια ακόμη μεταβλητή την οποία δεν χρειάζεται να έχουμε. Η θεωρία λέει ότι επειδή τα Moto GP είναι πιο πολύπλοκα στο στήσιμο, χρειαζόμαστε περισσότερη ώρα. Αλλά ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε ότι θεωρούμε ότι δουλεύει» είπε ο Jarvis.