net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Moto Guzzi Breva 750 πλήρως ανακατασκευασμένη

Moto Guzzi Breva 750

Μια Moto Guzzi Breva 750 ανακατασκευάστηκε πλήρως σε ένα cafe racer κρατώντας λίγα χαρακτηριστικά της Guzzi. Ένας Αυστραλός μεταμόρφωσε την παλιά του μοτοσυκλέτα σε σύγχρονη δίτροχη μαγεία.

 
Το Moto Guzzi Breva 750, είναι μια ιδανική μοτοσυκλέτα για νέους οδηγούς. Η ουδέτερη εργονομία, η ελέγξιμη ισχύς και το χαμηλό ύψος της σέλας είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά της.

Δυστυχώς, οι εταιρείες σκόπιμα δε δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στην κατασκευή των μοντέλων τους. Έτσι και το Moto Guzzi Breva 750 θεωρείται από κάποιους ως ένα απλό μεταφορικό όχημα. Η Natalie και ο Simon Fleetwood από την Αυστραλία, όμως, έχουν αντίθετη γνώμη.

Η Natalie αγόρασε το Breva πριν μερικά χρόνια και όταν το βαρέθηκε, το έδωσε στο σύζυγο της να το μεταμορφώσει σε ένα  cafe racer. O Simon, λοιπόν, προσάρμοσε τη μοτοσυκλέτα στο μέγεθος και το γούστο της συζύγου του και κράτησε τη ψυχή της Guzzi ζωντανή.
Η ανακατασκευή της Breva ξεκίνησε με την απογύμνωση του πλαισίου, του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Ολόκληρο το μπροστινό μέρος, πιρούνια και δισκόφρενο είναι χορηγία ενός Kawasaki ZXR750.

Τα νέα πιρούνια USD, το πιο πλατύ τιμόνι και τα διπλά δισκόφρενα, απέδωσαν ένα πιο επιθετικό αποτέλεσμα στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με το Simon,  η αλλαγή αυτή έδωσε νέα ταυτότητα στο Moto Guzzi Breva 750.

Το νέο πλαίσιο δίνει στο Breva μια πιο χαμηλή εμφάνιση. Ιδιαίτερη αλλαγή έγινε και στο πίσω φανάρι. Ο Simon χρησιμοποίησε μια ενιαία σειρά από φώτα Leds, προσαρμοσμένη στο φτερό από ανθρακονήματα ως πίσω φωτιστικό.

Τα μπροστινά και πίσω φλας είναι τύπου LED. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ο Αυστραλός σχεδιαστής έβαλε  ταχύμετρο και οδόμετρο, που ανάβουν σε μπλε και κόκκινο χρώμα.

Η μεταμόρφωση της μοτοσυκλέτας ολοκληρώθηκε με ένα aftermarket keyless σύστημα, με το οποίο ο αναβάτης δε χρειάζεται πια να βάλει το κλειδί στη μίζα, και μια νέα μπαταρία. Με τις παραπάνω μετατροπές το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι  πλέον 15 κιλά λιγότερα.
 
 
 

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ