Θολό ακόμα το τοπίο σε Moto2 και Moto3

Moto2 / Moto3: Τα «κενά» στις συμμετοχές

Δείτε ποιες ομάδες είναι χωρίς αναβάτες αυτή τη στιγμή και ποιές δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή.

Το γκραν πρι της Βαλένθια στις 18/11 σηματοδότησε το τέλος της φετινής χρονιάς για το Moto GP και πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις ομάδες των πρωταθλημάτων για την επόμενη χρονιά, η οποία αναμένεται διαφορετική με τον Lorenzo να πηγαίνει στη Honda, τη Suzuki να διώχνει τον Iannone και τον Pedrosa να αποσύρεται. Κι ενώ οι περισσότερες μεταγραφές έχουν ήδη ανακοινωθεί, κάποιες ομάδες δεν έχουν καν επικυρώσει τη συμμετοχή τους για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, εν αναμονή βρίσκονται οι συμμετοχές των ομάδων Forward MV Agusta και Kiefer Racing, όσον αφορά τη Moto2, ενώ για τη Moto3 αναμένονται οι RBA BOE Skull Rider και SIC58 Squadra Corse. Να σημειωθεί ότι η Forward Racing δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τους αναβάτες για την επόμενη σεζόν, ενώ η Kiefer ναι μεν έχει δηλωθεί, όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τον αντικαταστάτη του Domi Aegerter. Με ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε και τις τελευταίες ανακοινώσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα της επόμενης χρονιάς για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Το πρόγραμμα αγώνων του 2019 έχει ήδη ανακοινωθεί από το Σεπτέμβρη και τα 19 γκραν πρι παραμένουν, με εναρκτήρια πίστα αυτή του Κατάρ στις 10 Μαρτίου και λήξη στη Βαλένθια στις 17 Νοεμβρίου. Το 2020 αναμένεται να είναι χρονιά αλλαγών, καθώς προβλέπεται να προστεθούν γκραν πρι σε Φινλανδία και Μεξικό.

Η φετινή αγωνιστική σεζόν του Moto GP μπορεί να ολοκληρώθηκε στη Βαλένθια, όμως το Γκραν Πρι Ιαπωνίας ήταν αυτό που ανέδειξε παγκόσμιο πρωταθλητή τον Marc Marquez. Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να κερδίσει στο Motegi, καθώς ο δεύτερος στη βαθμολογία Dovizioso έπεσε στον προτελευταίο γύρο. Μετά από αυτό ήταν μαθηματικά βέβαιο, ακόμα και 3 αγώνες πριν την επίσημη λήξη, ότι ο Marquez ήταν πια πρωταθλητής για το 2018.

Το 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 3ο συνεχόμενο, πανηγύρισε ο νεαρός οδηγός, ο οποίος στα 25 του χρόνια έφτασε σε τίτλους τον Αυστραλό Mick Doohan, ενώ η Honda κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στην 3η θέση με τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκεται πλέον ο Marquez, μετά τους Giacomo Agostini και Valentino Rossi που έχουν 9 και 8 τίτλους αντίστοιχα.