net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο νέος κινητήρας για τη Moto2

Moto2: Κινητήρες Triumph

Όπως ανακοινώθηκε στο Mugello, η Triumph θα είναι ο επίσημος προμηθευτής κινητήρων για τη Moto2, από το 2019 και για τα επόμενα 3 χρόνια.

 
Η Βρετανική εταιρεία θα παρέχει στις ομάδες έναν αγωνιστικό, τρικύλινδρο  κινητήρα 765 κυβικών εκατοστών από το ξεκίνημα της σεζόν του 2019 έως και το 2021 τουλάχιστον. Μέχρι τώρα, στη Moto2, χρησιμοποιούνταν κινητήρες από Honda CBR600, οι οποίοι από το 2010 είχαν αντικαταστήσει τους δίχρονους των 250 κυβικών.

 Οι προσεκτικά ρυθμισμένοι κινητήρες της Honda αποδείχθηκαν αξιόπιστοι και η απόδοσή τους ήταν όμοια, όπως απαιτούν οι κανονισμοί της κατηγορίας. Η αλλαγή γίνεται για να ανανεωθεί το πρωτάθλημα και να αποφύγει τη σύγκριση με την κατηγορία Supersport. Φέτος, στον αγώνα του Phillip Island, ο πιο γρήγορος γύρος με μοτοσυκλέτα Supersport, ήταν λιγότερο από 4 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον αντίστοιχο της Moto2.

Ο Paul Stoud, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Triumph δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Triumph. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη αγωνιστική πορεία των 110 χρόνων της εταιρείας και συμπληρώνει τις επιτυχίες των τρικύλινδρων κινητήρων σε αγώνες TT και Supersport . Περιμένουμε να αναπτύξουμε μια εντυπωσιακή σχέση με τη Dorna, τις αγωνιστικές ομάδες και τους αναβάτες της Moto2, αλλά και με τους φίλους της κατηγορίας.»

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με μια από τις πιο εικονικές εταιρείες στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Οι τρικύλινδροι κινητήρες της Triumph είναι γνωστοί για την υψηλή απόδοση και τη γραμμική παροχή δύναμης και ροπής.  Έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες στις πίστες και είναι ιδανική επιλογή για τη Moto2. Ανυπομονούμε για τη σεζόν του 2019 και το ξεκίνημα μιας νέας γενιάς μοτοσυκλετών Moto2, σε συνεργασία με την Triumph.»

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ