Μία ακόμα νίκη για τον Marc Marquez o οποίος προηγείται πια με ένα περιθώριο ασφαλείας...

MotoGP, Βαρκελώνη: Περίπατος Marquez

Μία πανεύκολη νίκη για τον Marc Marquez στην Βαρκελώνη, σε έναν αγώνα-θρίλερ με πάνω από 10 πτώσεις, που του δίνει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για τον τίτλο. Δείτε περισσότερα.

Χαοτικές συνθήκες στην Βαρκελώνη περιπλέκουν την κατάσταση και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο μηχανικών και αναβατών.
Τετάρτη και Πέμπτη καταρρακτώδης βροχή καθάρισε μεν τον ασφαλτοτάπητα, όμως το συχνό πλέον φαινόμενο της αφρικανικής άμμου στη λεκάνη της Μεσογείου έκανε και πάλι το θαύμα της.

Αν στα παραπάνω προστεθεί η διαρκής άνοδος της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου, τότε καθίσταται σαφές το εφιαλτικό σενάριο για τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων, της Michelin, της Bremboκαι της Ohlins.

Επιπλέον, ο PieroTaramasso (επικεφαλής του αγωνιστικού της Michelin) δήλωσε το Σάββατο το απόγευμα ότι η κατάσταση αναμένεται ακόμη χειρότερη λόγω του ελαστικού Dunlopπου θα έχει αφήσει ο αγώνας της Moto2 στην πίστα.
Στο τέλος των κατατακτηρίων του Σαββάτου όλοι οι αναβάτες σημείωναν το απρόβλεπτο που προέκυπτε από τον ασφαλτοτάπητα. Πέρσι, φρεσκοστρωμένη ήταν άψογη και προβλέψιμη, φέτος γλιστερή και απρόβλεπτη.

Ο αγώνας λοιπόν στηριζόταν στην απόλυτη επιλογή της γόμας και στον αργό του ρυθμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρόνοι Παρασκευής και Σαββάτου ήταν 1 δευτερόλεπτο αργότεροι των περσινών, γεγονός που επεσήμανε και ο Doviziosoσε χθεσινές του δηλώσεις.
 
Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας ξεκίνησε με τη ρουλέτα της επιλογής ελαστικών την τελευταία, κυριολεκτικώς, στιγμή, όσο η θερμοκρασία περιβάλλοντος και πίστας ανέβαινε κάθε φορά που κοιτούσε το ρολόι της…
Η εκκίνηση δόθηκε χωρίς προβλήματα…
…και πριν κλείσει ο πρώτος γύρος άρχισαν τα όργανα.

Ο Bradley Smith εμβολίζει τον ομόσταυλό του Aleix Espargaro, ο οποίος με έναν περίεργο τρόπο επιστρέφει στα pits οδηγώντας την μοτοσυκλέτα, σοβαρά όμως τραυματισμένος, αφού τον σήκωσαν τέσσερεις μηχανικοί από την θέση οδήγησης.
Στον επόμενο γύρο, ο Jorge Lorenzo, ως άλλος βομβιστής αυτοκτονίας χάνει τα φρένα στην είσοδο της Κ10 και πέφτοντας συμπαρασύρει τους Dovizioso, Vinales και Rossi.

Εκεί τελείωσε και ο αγώνας για τον νικητή. Ο Marquez έμεινε μόνος, όσο ο Petrucci καθυστερούσε Rins και Quartararo να ακολουθήσουν τον ρυθμό του προπορευόμενου.

Λίγο αργότερα πέφτουν Bagnaia, Morbidelliκαι Crutchlow (ο οποίος λίγο – πολύ έπραξε το ίδιο με τον Lorenzo)…
Διεσώθησαν 13 αναβάτες στο σύνολο (από τους 24 εκκινήσαντες) εκ των οποίων Miller, Mir και Pol για άλλη μια φορά τα κατάφεραν περίφημα (δεδομένων των συνθηκών).

Ο Marquez ξεφεύγει πλέον στην βαθμολογία και αισίως βαδίζομεν για το ιστορικό Assen.