MotoGP: Αθωώθηκε η Ducati για το «φτεράκι»!

Νόμιμη κηρύχθηκε από την επιτροπή εφέσεων της FIM, η αμφιλεγόμενη συσκευή της Ducati που χρησιμοποιήθηκε στο Qatar. Διαβάστε περισσότερα…

Μετά την προσφυγή των KTM, Aprilia, Honda και Suzuki στην επιτροπή εφέσεων της FIM εναντίον της Ducati, εχθές αργά το βράδυ ανακοινώθηκε η απόφαση σχετικά με το πασίγνωστο πλέον, «φτεράκι» της GP19 στο Κατάρ. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η Ducati αθωώνεται καθώς το εξάρτημα δεν παραβαίνει τους κανονισμούς περί αεροδυναμικής, ενώ τα αποτελέσματα του αγώνα στο Qatar γίνονται οριστικά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το «φτεράκι» στο ψαλίδι της GP19 εφαρμόστηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, αφού πήρε άδεια χρήσης από τον Danny Aldridge, τεχνικό διευθυντή των MotoGP. Η λειτουργία του εικαζόταν ότι ήταν για να βοηθά στην ψύξη του πίσω ελαστικού, όμως μετά τις δηλώσεις που ακολούθησαν από αναβάτες και τον Gigi Dall Igna τον ίδιο, η χρήση του δεν έγινε επίσημα γνωστή.

Μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της FIM, το εξάρτημα κατοχυρώθηκε οριστικά ως νόμιμο για χρήση και στους επόμενους αγώνες,  ενώ τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα δεν υφίστανται καμία αλλαγή.

Για την ιστορία, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι 4 κατασκευαστές που άσκησαν την έφεση, έχουν δικαίωμα να στείλουν την υπόθεση στο κεντρικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) εντός 5 ημερών.
Ωστόσο αυτό είναι, κατά την γνώμη μας, κάτι που δεν πρέπει να γίνει, αφού οι αντιδράσεις παγκοσμίως για την απόπειρα αλλαγής αποτελεσμάτων «στα χαρτιά» ήταν ιδιαίτερα έντονες και κανένας δεν θέλει να δει, το ωραιότερο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα του κόσμου, να γίνεται υπόθεση αποφάσεων από δικαστικούς υπαλλήλους… Ας ευχηθούμε για έναν καλό αγώνα στην Αργεντινή, αυτό το Σαββατοκύριακο.