MotoGP, Αυστρία 2: Νίκη-έκπληξη για Oliveira!

O Πορτογάλος αναβάτης της KTM Tech3 σπάει την κυριαρχία της Ducati στην πίστα της Αυστρίας, χαρίζοντας την νίκη στην ΚΤΜ και στον εαυτό του κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο!

Σε ένα ακόμα δραματικό αγώνα στην πίστα του Red Bull Ring, που διακόπηκε ξανά από κόκκινη σημαία, ο Miguel Oliveira πέτυχε την πρώτη του νίκη στα MotoGP κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αρπάζοντας την χαρά από τους Pol Espargaro και Jack Miller! O Oliveira έτσι εξασφάλισε όχι απλά την δική του παρθενική νίκη, αλλά και αυτή της Tech3 στα MotoGP, ενώ στο βάθρο τον πλαισίωσαν οι Jack Miller και Pol Espargaro.
 
O αγώνας ξεκίνησε με την εκκίνηση του Pol Espargaro από την pole position, ωστόσο ο Joan Mir πήρε την πρωτιά καταφέρνοντας μάλιστα και μια διαφορά της τάξης των 2 δευτερολέπτων! Πίσω του βρισκόταν ο Takaaki Nakagami, ο οποίος μάλιστα έδειξε να απειλεί και για την 1η θέση, όμως δεν μπόρεσε να την διατηρήσει. Στον 16ο γύρο όμως ο Maverick Vinales, που είχε προβλήματα με τα φρένα σε όλο τον αγώνα, δεν μπόρεσε να επιβραδύνει στην μεγάλη ευθεία με αποτέλεσμα να πηδήξει κυριολεκτικά από την μοτοσυκλέτα με πάνω από 200 χλμ/ώρα, στην 1η στροφή! Η μοτοσυκλέτα καταστράφηκε και βγήκε η κόκκινη σημαία.
 
Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Joan Mir ξεκινούσε από την 1η θέση, ενώ γρήγορα τον προσπέρασε ο Jack Miller. Ο Mir δεν μπόρεσε να αμυνθεί εναντίον των Pol Espargaro και Miguel Oliveira, που τον προσπέρασαν και έτσι, σύντομα, η μάχη για την νίκη αποδείχθηκε ότι θα δινόταν μεταξύ Miller, Oliveira και Espargaro. Στον τελευταίο γύρο, ο Espargaro επιχείρησε επίθεση εναντίον του Miller 2 στροφές πριν το τέλος, όμως έτσι και οι δύο έχασαν χρόνο, με αποτέλεσμα ο Oliveira να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, παίρνοντας την νίκη.
 
Ο Andrea Dovizioso τερμάτισε 5ος, πίσω από τον Joan Mir, ενώ ο πολλά υποσχόμενος Nakagami τερμάτισε τελικά 7ος, μετά την εξέλιξη του αγώνα. Στην 9η θέση πλασαρίστηκε ο Valentino Rossi, ενώ ο Fabio Quartararo δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 13η θέση.
 
1 Miguel Oliveira POR Red Bull KTM Tech3 (RC16)
2 Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP20)
3 Pol Espargaro SPA Red Bull KTM Factory (RC16)
4 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
5 Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP20)  
6 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
7 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V)  
8 Brad Binder RSA Red Bull KTM Factory (RC16)
9 Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1)
10 Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)
11 Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP20)  
12 Aleix Espargaro ITA Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
13 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1)
14 Johann Zarco FRA Reale Avintia Ducati (GP19)
15 Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1)
16 Alex Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)
17 Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V)  
18 Stefan Bradl GER Repsol Honda (RC213V)
19 Bradley Smith GBR Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
20 Michele Pirro ITA Ducati Team (GP20)  
21 Tito Rabat SPA Reale Avintia Ducati (GP19)
  Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1)