Έκανε καλή εμφάνιση στη Sepang και κατάφερε να τερματίσει 16ος σε βρεγμένη πίστα.

MotoGP Βαλένθια: Ξανά στη σέλα της Yamaha o van der Mark

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Michael van der Mark θα αντικαταστήσει τον αναβάτη της Yamaha Tech 3 Jonas Folger στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο van der Mark έκανε το ντεμπούτο το στη μεγάλη κατηγορία στον τελευταίο αγώνα της Μαλαισίας αντικαθιστώντας τον Folger, που ταλαιπωρείται από κάποια ίωση. Ο Ολλανδός αναβάτης είχε πτώση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και εκκινούσε από την 22η θέση, αλλά κατάφερε να τερματίσει 16ος και μάλιστα σε βρεγμένο αγώνα, χαρίζοντας έτσι έναν πόντο στην ομάδα του. Περιμέναμε ότι ο Folger δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία, οπότε μετά την καλή εμφάνιση του van der Mark στη Sepang, η Tech 3 του δίνει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί στα MotoGP.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Είναι υπέροχο που θα αγωνιστώ στη Βαλένθια το επόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι κρίμα που ο Jonas  είναι ακόμη άρρωστο,ς αλλά είναι τιμή μου που η Tech 3  μου ζήτησε να τον αντικαταστήσω ξανά. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα του αγώνα. Πλέον ξέρω λίγο καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και ελπίζω να έχουμε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες στη Βαλένθια, για να μπορέσω να βελτιωθώ. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα και να ευχαριστήσω έτσι ξανά την ομάδα.»

Ο 25χρονος αναβάτης κατέκτησε την έκτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα Superbike και έχει δηλώσει ότι θα τον ενδιέφερε να γίνει δοκιμαστής της Yamaha, παρά το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο WSBK.