Μεγάλες αλλαγές για τα pits ετοιμάζονται οσονούπω, στα Moto GP...

MotoGP: Και άλλες αλλαγές στα Pits

Εισαγωγή του «lollipop man» και περισσότερες αλλαγές στα pits θα εισαχθούν στα Moto GP, μετά τα ζητήματα ασφαλείας που ανέδειξε η σύγκρουση Iannone-Espargaro στην Τσεχία.

Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, στο πρωτάθλημα MotoGP, μεγάλες αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας του Pit lane, έπειτα από τις ανησυχίες που δημιούργησε το συμβάν στο Brno.

Συγκεκριμένα, είναι μάλλον θέμα χρόνου να δούμε πλέον το γνωστό «γλειφιτζούρι» η «lollipop» και στα Paddocks των MotoGP –όπως γίνεται και στην Formula 1, ο άνθρωπος δηλαδή που ρίχνει την κυκλική πινακίδα μπροστά από το μονοθέσιο και την ανασηκώνει, όταν το pit lane είναι ασφαλές.
Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα Pit lane, αλλά όχι και η εισαγωγή ενός ελάχιστου χρονικού ορίου στάσης ή αλλαγή του καθεστώτος προτεραιότητας.

Πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα μίλησε ο αγωνιστκός διευθυντής των GP, Mike Webb: «Κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι δεν θα οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα. Λιγότερα άτομα στο pit lane, ένα συγκεκριμένο άτομο για την απελευθέρωση των μοτοσυκλετών και όση δουλειά γίνεται τώρα στα Pits, να γίνεται στο γκαράζ. Αυτά είναι βήματα που δεν θα κάνουν κακό σε κανέναν και λογικά θα βοηθήσουν»

Για την μείωση της μέγιστης ταχύτητας στα Pits από 60 σε 40 χλμ/ώρα, όπως έχει προταθεί, o Webb ήταν αρνητικός, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τους κατασκευαστές ότι «δεν θα λειτουργήσουν σωστά οι κινητήρες σε αυτή την ταχύτητα». Προτεραιότητά του, όπως ο ίδιος λέει, είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται στον χώρο. Μένει μόνο να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν αυτές οι αλλαγές, στην πράξη.