Στρώνεται εκ νέου η πίστα του Silverstone για να είναι όπως πρέπει για το φετινό MotoGP.

MotoGP: Θα ξαναστρωθεί το Silverstone

Αμεσες αποφάσεις με στόχο να μην χαθεί η συνεργασία Dorna-Silverstone και κατά συνέπεια, το βρετανικό GP. Δείτε τι αποφασίστηκε.

Ο περσινός αγώνας MotoGP στο θρυλικό Silverstone ακυρώθηκε, φανερώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που είχε η πίστα και η ασφαλτόστρωσή της. Στάσιμα νερά που δεν έφευγαν από την πίστα, οδήγησαν στην έκβαση που όλοι ξέρουμε και κανένας από τους ιθύνοντες δεν θα ήθελε να γίνουν τα ίδια και φέτος…

Για αυτό, αποφασίστηκε ότι η πίστα του Silverstone θα ξαναστρωθεί, με τις εργασίες να ξεκινούν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Την δουλειά θα αναλάβει η εταιρεία-κολοσσός της ασφαλτόστρωσης Tarmac. Μάλιστα, με την επιβεβαίωση της νέας ασφαλτόστρωσης, η πίστα του Silverstone εξασφαλίζει επέκταση του συμβολαίου με τα MotoGP μέχρι το 2021.

Η πίστα θα πρέπει να έχει παραδοθεί σε χρήση έγκαιρα για το Grand Prix της Μ. Βρετανίας, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 23-25 Αυγούστου. Για το γεγονός μίλησε και ο διευθυντής της πίστας, Stuart Pringle, ο οποίος τόνισε την υποστήριξη που έχει δεχθεί η πίστα από την Dorna και δήλωσε ότι είναι σίγουρος για την έγκαιρη παράδοση του έργου.