net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μείωση της κίνησης κατά 40% θα επιτύχουμε, αν το 10% των αυτοκινητιστών προτιμήσει τη μοτοσυκλέτα.

Μοτοσυκλέτα: Δίνει λύση στο μποτιλιάρισμα

Μια έρευνα από το Βέλγιο εκτιμά 40% μείωση της κίνησης στους δρόμους, εάν το 10% των αυτοκινητιστών μεταπηδήσει στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

 
Αν μετακινείστε συχνά με μοτοσυκλέτα, θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η χρήση της κοστίζει λιγότερο από τις δημόσιες συγκοινωνίες, είναι πιο γρήγορη από ένα αυτοκίνητο και είναι πιο ευέλικτο σαν μέσο μεταφοράς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να φθάνεις στη δουλειά σου αγχωμένος ή να πηγαίνεις να εργαστείς, χωρίς να σκέφτεσαι τη κυκλοφοριακή συμφόρηση των ελληνικών δρόμων.

Σύμφωνα με τη βελγική έρευνα, αν μόνο το 10% των οδηγών αυτοκινήτου μεταπηδήσει στο χώρο της μοτοσυκλέτας, θα υπάρχει 20% αύξηση σε χώρους παρκινγκ και η μείωση της κίνησης στους δρόμους θα έφθανε το 40%. Αν πάλι το 25% των οδηγών μετέβαιναν σε δίτροχη μετακίνηση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα είχε τελείως εξαλειφθεί.

Ο μικρός χώρος που καταλαμβάνει η μοτοσυκλέτα, ισούται με το χώρο 3 ποδηλάτων αντίστοιχα. Επομένως, αν το 10% των αυτοκινήτων μετατραπεί σε όχημα 2 τροχών, θα υπάρχει αύξηση του χώρου στάθμευσης κατά 20%.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των μοτοσυκλετών είναι το χαμηλότερο κόστος χρήσης σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο. Η έκθεση Global Traffic Scorecard της INRIX υπολόγισε πρόσφατα το κόστος της κίνησης στους δρόμους για την οικονομία της Αγγλίας, περίπου στα 34 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως –αριθμός που θα μειωνόταν αν περισσότεροι άνθρωποι έκαναν τη μετάβαση σε 2 τροχούς.

Ο Steve Kenward, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μοτοσυκλετών, υπογραμμίζει ότι ένας οδηγός θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι και 4 ημέρες διακοπών το χρόνο, εάν χρησιμοποιούσε μοτοσυκλέτα ή σκούτερ.

«Οι μοτοσυκλετιστές και οι αναβάτες σκούτερ δεν σπαταλούν 32 ώρες το χρόνο, βλέποντας τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μπροστά, καθώς μπορούν να ξεγλυστρίσουν». Αυτό σημαίνει ότι η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από όση ενός αυτοκινήτου που παραμένει μποτιλιαρισμένο.

Αξίξει, λοιπόν, να δοκιμάσετε –έστω για μια φορά- να μετακινηθείτε με μια μοτοσυκλέτα; Πιθανότατα, δε θα αλλάξει μόνο η οδηγική σας συμπεριφορά, αλλά ολόκληρος ο τρόπος ζωής σας.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ