Ισορροπεί μόνη της σε χαμηλές ταχύτητες

Μονόμπρατσο ψαλίδι

Τα όργανα δείχνουν την κλίση της μοτοσυκλέτας.

Προορίζεται για μαθητευόμενους αναβάτες.

Μοτοσυκλέτα που ισορροπεί μόνη της

Η Honda θα παρουσιάσει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ειδικά κατασκευασμένη να βοηθάει τους μαθητευόμενους μοτοσυκλετιστές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται Riding Assist-e και πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα με χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ χαμηλή σέλα, όμως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η δυνατότητα να ισορροπεί από μόνη της. Θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρείας στην έκθεση του Tokyo που θα γίνει από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Για αυτούς που ήδη οδηγούν μοτοσυκλέτα, το να αποφασίζει εκείνη πόση κλίση θα πάρει, δεν ακούγεται λογικό. Η τεχνολογία αυτή προέρχεται από τα ρομπότ της Honda και η μοτοσυκλέτα θα ισορροπεί μόνο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, κάτι που έχει νόημα, ειδικά για αρχάριους αναβάτες.

Η Honda δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες και μάλλον δεν θα το κάνει μέχρι να έρθει η ώρα της έκθεσης. Από τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η γυροσκοπική συσκευή που ισορροπεί τη μοτοσυκλέτα είναι τοποθετημένη μπροστά και κάτω από τη σέλα, ενώ το πλαίσιο χωροδικτύωμα συνεργάζεται με μονόμπρατσο ψαλίδι. Είναι πιθανό η επέμβαση του συστήματος που ισορροπεί τη μοτοσυκλέτα, να μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα στάδια ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας του μαθητευόμενου, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται και η κλίση της μοτοσυκλέτας.