1650 κυβικά, 160 ίπποι

Πιο γρήγορη γεωμετρία και μικρότερο μεταξόνιο σε σχέση με το MST

Motus V4 Street Fighter

Η Αμερικάνικη Motus ετοιμάζει μια δεύτερη μοτοσυκλέτα και μάλιστα πρόκειται για μια γυμνή street fighter που θα βασίζεται στο sport touring MST.

Μάλιστα δεν προσπαθεί να κρύψει το νέο της δημιούργημα, αλλά αντίθετα έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη δοκιμή της 4-2-1 εξάτμισης της Akrapovic πάνω στο δυναμόμετρο. Η Motus αναφέρει κάποια πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και περιμένει να δει την αντίδραση των ιδιοκτητών και των μελλοντικών αγοραστών των μοτοσυκλετών της πριν αποφασίσει να ξεκινήσει την παραγωγή. Η Αμερικάνικη εταιρεία πήρε έμπνευση από την custom μετατροπή μιας MST σε street fighter από τη Fuller Moto και την θετική ανταπόκριση του κόσμο σε αυτό.

Ο V4 κινητήρας των 1650 κυβικών παράγει 160 ίππους και 16,5 κιλά ροπής, ενώ στα σχέδια του σχεδιαστή και συνιδρυτή της Motus, Brian Case, διακρίνονται δυο μεγάλοι αεραγωγοί, ένας σε κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας που βοηθούν στην αναπνοή του κινητήρα. Το πλαίσιο του MST έχει δεχθεί αλλαγές, ώστε να αποκτήσει πιο γρήγορη γεωμετρία και μικρότερο μεταξόνιο, όπως αρμόζει σε ένα γνήσιο street fighter. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 180 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι η αναλογία κιλών ανά ίππο το φέρνει στα επίπεδα των Aprilia Tuono 1100 V4 και KTM 1290 Super Duke R. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν αντιπροσωπία της Motus, αλλά μπορούμε να ονειρευτούμε και να απολαύσουμε τον ήχο του V4 στο βίντεο που ακολουθεί.