Θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα και ο Marquez να κερματίσει 12ος ή πιο πίσω, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

Μπορεί να τα καταφέρει;

Ο Andrea Dovizioso δηλώνει ευχαριστημένος από τη φετινή σεζόν, άσχετα από το αν θα καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, επειδή η Ducati έχει κατάφερε να κάνει άλμα προς τα εμπρός.

Ο Ιταλός βρίσκεται 21 βαθμούς πίσω από τον Marquez, οπότε ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα την Κυριακή. Για να πάρει ο Dovizioso το στέμμα, θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα και ο Marc Marquez να κερματίσει 12ος ή πιο πίσω, οπότε δεν έχει πολλές επιλογές, αλλά φαίνεται ότι και η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος θα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η Ducati βελτιώθηκαν πολύ φέτος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «21 βαθμοί είναι πολλοί και θα είναι δύσκολο να κερδίσω το πρωτάθλημα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο γιατί υπάρχουν πολλοί γρήγοροι οδηγοί. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά γρήγοροι πλέον, οπότε πρέπει από τα ελεύθερα δοκιμαστικά να βρούμε καλό ρυθμό. Έχουμε μόνο μια στρατηγική, να κερδίσουμε τον αγώνα και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Marc. Δεν αισθάνομαι μεγάλη πίεση και σε κάθε περίπτωση είμαι ευχαριστημένος από τη φετινή σεζόν γιατί ξέρω τι έχουμε καταφέρει.»