Η νέα Yamaha TY-E Trial

Νέα Yamaha TY-E Trial

Αποκαλύφθηκε η ηλεκτροκίνητη trial μοτοσυκλέτα της Yamaha, μετά την εμφάνιση του ονόματός της πριν λίγες ημέρες. Διαβάστε περισσότερα για αυτή.

Μόλις 3 ημέρες μετά την εμφάνιση του ονόματος TY-E που προδιέθετε για ένα νέο μοντέλο, η Yamaha παρουσίασε επίσημα την νέα TY-E Trial. Όπως περιμέναμε, πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη trial μοτοσυκλέτα, η οποία θα συμμετέχει και στο πρωτάθλημα FIM Trial E-Cup.

Η μοτοσυκλέτα φέρει έναν μικρού μεγέθους AC ηλεκτροκινητήρα σύγχρονου τύπου, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, για μέγιστη ροπή στις χαμηλές στροφές και επιτάχυνση με διάρκεια. Ο έλεγχος του θα γίνεται από μια εξελιγμένη ηλεκτρονική μονάδα, ενώ μεταξύ του μοτέρ και του πίσω τροχού θα παρεμβάλλεται συμπλέκτης, για αμεσότητα απόδοσης της ισχύος και απόλυτο έλεγχο από τον αναβάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτείται από ένα νέο πακέτο μπαταριών μεγάλης ισχύος και μικρού βάρους, ενώ το πλαίσιο τύπου monocoque έχει σχεδιαστεί με σκοπό το μικρότερο δυνατό βάρος και την μέγιστη ακαμψία. Συνολικά, η μοτοσυκλέτα δεν ξεπερνά σε βάρος τα 70 κιλά.
Η μοτοσυκλέτα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση του Τόκιο, η οποία ξεκινά από σήμερα.