Νέο AJP PR7 Adventure

Παρουσιάστηκε η τελευταία on-off πρόταση από την AJP, η οποία έρχεται με εξαιρετικά έντονη εκτός δρόμου ταυτότητα και εντυπωσιάζει με τον εξοπλισμό της! Δείτε περισσότερα...

Η Πορτογαλική AJP είναι μια μάρκα που δεν ξέρουν πάρα πολλοί, ονομαστικά, ωστόσο πρόκειται για έναν σημαντικό «παίκτη» στις εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες, έχοντας κατακτήσει και πολλά πρωταθλήματα. Πέρα από τίτλους σε εθνικές διοργανώσεις στην Πορτογαλία, η AJP έχει και 3 πρωταθλήματα Baja στα κατορθώματά της και συνεπώς… ξέρει τι κάνει, όσον αφορά τις εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες.

Το μοντέλο που βλέπετε μπροστά σας, είναι η ολοκαίνουργια AJP PR7 Adventure, μια on-off (το on μπορεί να μπει ακόμα και σε παρένθεση…) στα 600 κυβικά με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, όπως είπαμε, το PR7 Adventure κινείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα, 600 κ.εκ., για τον οποίο ωστόσο δεν αναφέρονται τιμές ισχύος, παρά μόνο ότι χρησιμοποιεί σύστημα ψεκασμού της Delphi. Κατά τα άλλα, το μοντέλο είναι χτισμένο πάνω σε ένα πλαίσιο συνδυαστικής κατασκευής από αλουμίνιο και ατσάλι, με αλουμινένιο ψαλίδι πίσω. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 145 κιλά στεγνό και 165 κιλά έτοιμο για χρήση… Καθόλου άσχημα!

Η σέλα έχει ύψος…920 χιλιοστά (!) από το έδαφος, ενώ τα χαρακτηριστικά των αναρτήσεων μαρτυρούν τις off-road προθέσεις του PR7. Πιρούνι της Sachs ανεστραμμένο, με διάμετρο 48 χιλιοστών και πλήρως ρυθμιζόμενο, αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο και διαδρομή 300 ολόκληρων χιλιοστών, εμπρός και πίσω! Να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι η απόσταση του PR7 από το έδαφος είναι 310 χιλιοστά, να μην το αναφέρουμε; Η Off-road ταυτότητα του μοντέλου υπογραμμίζεται και από τους ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών.

Κάτι ακόμα που κεντρίζει την προσοχή, είναι το μεγάλο tablet της Samsung (Galaxy 6) που είναι τοποθετημένο πάνω από τον πίνακα οργάνων: Φυσικά, για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πλοήγησης και roadbook, αλλά και όχι μόνο! Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ρεζερβουάρ 17 λίτρων, το οποίο εκτείνεται μέχρι και κάτω από την σέλα του αναβάτη, υποσχόμενο μεγάλη αυτονομία για το μονοκύλινδρο όχημα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα, περισσότερες πληροφορίες για διάθεσή του στην χώρα μας ή τιμή, αλλά στην Μ. Βρετανία, κοστίζει 8.500 λίρες, δηλαδή κοντά στις 9.800 ευρώ. Πως σας φαίνεται;