Λιτή, αλλά μοντέρνα εμφάνιση

Νέο Benelli Leoncino

Η Benelli επαναφέρει το όνομα Leoncino σε νέα, εξελιγμένη έκδοση για τους λάτρεις του Ιταλικού design και των σύγχρονων ρετρό μοτοσυκλετών.

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Στόχος των σχεδιαστών του ήταν να διατηρήσουν τα στοιχεία της εμφάνισης που κάνουν επιθυμητή μια ρετρό μοτοσυκλέτα και να τους δώσουν σύγχρονη εμφάνιση με σπορ πινελιές. Για το λόγο αυτό όλα τα περιττά εξαρτήματα έχουν αφαιρεθεί, ώστε να προκύψει μια λιτή εμφάνιση, η οποία όμως μπορεί να ενθουσιάσει χάρη στις αρμονικές καμπύλες που υπάρχουν σε όλο το μήκος της μοτοσυκλέτας. Μπορεί ο στρογγυλός  προβολέας  να θυμίζει περασμένες δεκαετίες, αλλά είναι τεχνολογίας LED, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη μοτοσυκλέτα. Την εμφάνιση συμπληρώνουν οι τροχοί των 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, που φορούν ελαστικά 110/80-R19 και 150/70-R17.

Ο κινητήρας των 499 κυβικών εκατοστών του Leoncino είναι 2κύλινδρος εν σειρά, 4χρονος, 4βάλβιδος, υδρόψυκτος με δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής και αποδίδει 48 ίππους στις 8.500 σ.α.λ και μέγιστη ροπή 4,6 kg κιλά στις 4.500 σ.α.λ. Η τροφοδοσία του γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό, πληροί τις Euro4 προδιαγραφές και συνεργάζεται με ένα κιβώτιο έξι σχέσεων μέσω υγρού συμπλέκτη.

Η ανάρτησή του περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλιοστών και ένα αμορτισέρ που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση, ενώ στον τομέα των φρένων συναντάμε δυο δίσκους 320 χιλιοστών με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων εμπρός και έναν δίσκο 260 χιλιοστών πίσω με δαγκάνα δυο εμβόλων. Το ABS ανήκει φυσικά στον στάνταρ εξοπλισμό.

Οι άνθρωποι της Benelli υπόσχονται έναν μοναδικό ήχο από την εξάτμιση, ο οποίος θα ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και θα εξιτάρει τους ιδιοκτήτες. Αναμένουμε σύντομα να ανακοινωθεί η τιμή του για την Ελληνική αγορά.