Τα σχέδια του Young Machine, που παρουσιάζουν την πιθανή μορφή του νέου Africa Twin 1100 της Honda.

Τα σχέδια του Young Machine, που παρουσιάζουν την πιθανή μορφή του νέου Africa Twin 1100 της Honda.

Νέο Honda Africa Twin: Περισσότερα στοιχεία!

Ξανά στο προσκήνιο οι ειδήσεις ανανέωσης του Honda Africa Twin για το 2020 – Δείτε τι αποκαλύπτεται.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda σκέφτεται να ανανεώσει σοβαρά το CRF 1000L Africa Twin  για το 2020, μια κίνηση με λογική μιας και το μοντέλο, δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Εν όψει μάλιστα των προδιαγραφών Euro 5, οι φήμες μιλούν και για αλλαγές και σε επίπεδο κυβισμού.

Το νέο, αν και επανέρχεται στο προσκήνιο, δεν μας ξενίζει καθώς πριν περίπου 4 μήνες, ήμασταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που σας αποκαλύψαμε τις φήμες για ανανέωση του Africa Twin. Ας δούμε λοιπόν τι λένε τώρα οι ξένοι δημοσιογράφοι, μιας και όπως ισχυρίζονται, υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση, που αποκάλυψε πολλά!

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η αύξηση κυβισμού έχει πλέον «κλείσει» και το νέο μοντέλο, ονομάζεται CRF 1100L επιδεικνύοντας την τονωτική ένεση που έλαβε. Η Honda προβαίνει στην αναβάθμιση αυτή με στόχο να στέκεται και δίπλα στον «άνω του λίτρου» ανταγωνισμό του από την Ευρώπη (βλέπε BMW, Ducati). Ο νέος κινητήρας μάλιστα, αναφέρεται ότι θα έχει ένα ειδικό σύστημα, που θα τον θερμαίνει γρηγορότερα στην θερμοκρασία λειτουργίας, άρα μειώνοντας τους ρύπους που παράγονται κατά την εκκίνηση με κρύο μοτέρ (οι οποίοι είναι πάντα αυξημένοι).

Παράλληλα, το CRF 1100L Africa Twin παίρνει και ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα σχεδίασης, θέλοντας να γίνει προφανώς πιο «macho» και επιβλητικό –στοιχεία που πλέον κυριαρχούν στην κατηγορία. Όπως η ίδια πηγή λέει, το πλάτος θα αυξηθεί, ο οπτικός όγκος του μοντέλου θα μεγαλώσει, στην μάσκα θα γίνουν μικρές αλλαγές, ενώ νέα θα είναι και τα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα. Το ρεζερβουάρ λέγεται ότι θα αυξηθεί στα 24 λίτρα χωρητικότητας, ενώ το μοντέλο θα αποκτήσει cornering lights (με την μορφή εξωτερικών προβολέων) και ημιενεργητικές αναρτήσεις –κάτι που όλοι στην κατηγορία πλέον έχουν.

Βάσει αυτών των πληροφοριών λοιπόν, βλέπουμε ότι η Honda προσεγγίζει ξανά την πιο μοδάτη κατηγορία μοτοσυκλέτας αυτή τη στιγμή, κάνοντας αλλαγές που θα την βάλουν στο παιχνίδι επί ίσοις όροις. Πως σας φαίνονται οι αποφάσεις της εταιρείας για ένα μοντέλο με βαριά ιστορία και έντονη προσωπικότητα;