Νέο Honda Super Cub C125

Η νέα γενιά του πιο επιτυχημένου δίκυκλου όλων των εποχών είναι εδώ. Διαβάστε την επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Super Cub C125

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ειδικά στην αγορά της Ελλάδας, η σημασία και η επιτυχία των παπιών δεν χρειάζεται να αναλυθεί πολύ: Είναι τεράστια. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό τον χώρο ήταν πάντα η Honda, η οποία παρουσίασε το πρώτο παπί 60 χρόνια πριν, αλλάζοντας τα δεδομένα της εύκολης και οικονομικής μετακίνησης. Τώρα η Honda παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο, Super Cub C125 και το καθιστά διαθέσιμο για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Η νέα ενσάρκωση του Super Cub C125 συνδυάζει ένα μοντέρνο δίκυκλο στο τεχνολογικό επίπεδο, αλλά με έντονα τα στοιχεία του ρετρό στην εμφάνιση, ακολουθώντας την τάση των τελευταίων ετών.
Η σχεδίασή του είναι γεμάτη καμπύλες και αναφέρεται ευθέως στο πρώτο Super Cub του 1958, που είχε επίσης μονή σέλα, στρογγυλό φανάρι και το καμπυλωτό χαρακτηριστικό τιμόνι.



Το πλαίσιο του μοντέλου έχει μελετηθεί ιδιαίτερα ως προς την στρεπτική ακαμψία του, προκειμένου να εξασφαλίζει την ευκολία οδήγησης, ενώ συνεργάζεται με αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών. Οι τελευταίες αποτελούνται από ένα πιρούνι 26 χιλιοστών εμπρός και διπλά αμορτισέρ πίσω και συνεργάζονται με τροχούς 17 ιντσών. Το μπροστά σύστημα μάλιστα είναι ενιαίο από το τιμόνι μέχρι τον τροχό: Δηλαδή, το σύνολο τιμονιού, πιρουνιού και των καλυμμάτων περιστρέφονται όλα μαζί, με το τιμόνι.



Η σέλα έχει νέο γέμισμα και η θέση οδήγησης έχει μελετηθεί, για την μέγιστη άνεση του αναβάτη: Οι γωνίες των γκριπ είναι ειδικά μελετημένες και η σέλα φέρει πλαϊνά κοψίματα, για ευκολότερη πρόσβαση του αναβάτη στο έδαφος. Ο αναβάτης επίσης, απολαμβάνει σύστημα Keyless Start με λειτουργία εντοπισμού του δικύκλου, που κάνει πιο εύκολη την χρήση μέσα στην πόλη. Όλη κατασκευή έχει μικρό βάρος, μόλις 109 κιλά, πλήρες υγρών.





Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται, είναι μονοκύλινδρος, με έναν εκκεντροφόρο και τροφοδοσία ψεκασμού και αποδίδει 9,7 ίππους και 1 kgm ροπής. Το ρεζερουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 3,7 λίτρων και η Honda δηλώνει κατανάλωση 1,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, που θα εξασφαλίζει αυτονομία 245 χιλιομέτρων!