Περιμένουμε ο δικύλινδρος εν σειρά του 400, να βγάζει γύρω στα 45 άλογα.

Νέο Kawasaki Ninja 400

Οι άνθρωποι της Kawasaki θα πρέπει να πνίγονται στη δουλειά, αφού ετοιμάζουν το Ζ900RS, αλλά και ένα υπερτροφοδοτούμενο ταξιδιάρικο μοντέλο με βάση το Η2. Για όσους όμως θέλουν κάτι πιο προσιτό, έρχεται το νέο Ninja 400.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφανίστηκε σε διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται στην γκάμα της Kawasaki το 2018. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θέλει θυμίσει στους μοτοσυκλέτες τις ένδοξες ημέρες του ZXR400, δίνοντας στο νέο Ninja μια πιο μοντέρνα εμφάνιση σε σχέση με το 250.

Δεδομένου ότι το υπάρχον Ninja 300 αποδίδει 39 ίππους, επλίζουμε ο δικύλινδρος εν σειρά του 400, να βγάζει γύρω στα 45 άλογα. Θα πρέπει να μείνει κάτω από τα 47, ώστε να είναι κατάλληλο για κατόχους διπλώματος Α2. Εμφανισιακά, θα θυμίζει το Ninja 650 και σίγουρα θα είναι πιο άνετο, με μεγάλη και φαρδιά σέλα, ενώ δεν περιμένουμε να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα κι ας έχει αυτό αντίκτυπο στην τελική του τιμή.

Λογικά θα κάνει την εμφάνισή του τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Μιλάνο και δεν αποκλείεται να υπάρχει έκδοση βαμμένη στα αγωνιστικά χρώματα της Kawasaki.