Αυτή είναι η νέα Yamaha YZ450F 2020

Αυτή είναι η νέα Yamaha YZ450F 2020

Αυτή είναι η νέα Yamaha YZ450F 2020

Αυτή είναι η νέα Yamaha YZ450F 2020

Νέο Yamaha YZ450F 2020

Το καινούργιο YZ450F για το 2020 παρουσίασε η Yamaha με ριζικές αλλαγές σε πολλά σημεία. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha ανακοίνωσε και επίσημα την νέα YZ450F για το 2020. Η off-road μοτοσυκλέτα έχασε σε βάρος και εξοπλίζεται με νέο πλαίσιο και ισχυρότερο κινητήρα, ενώ φέρει αλλαγές και σε πολλά ακόμα σημεία της.

Ο κινητήρας με τον χαρακτηριστικό ανεστραμμένο κύλινδρο είναι μικρότερος σε διαστάσεις και βάρος σε σχέση με τον προηγούμενο, φέροντας νέο σφυρήλατο έμβολο για καλύτερη κατανομή μαζών. Ο κινητήρας φέρει επίσης ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων και βάρους, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου.

Ο προγραμματισμός της χαρτογράφησης του κινητήρα της YZ450F γίνεται μέσα από την εφαρμογή «Power Tuner» για κινητό τηλέφωνο, μέσα από την οποία ο αναβάτης ή ο μηχανικός μπορούν να επέμβουν μεταξύ άλλων και στο μίγμα αέρα-καυσίμου και τον χρονισμό της ανάφλεξης. Παράλληλα η εφαρμογή παίζει και το ρόλο τηλεμετρίας, καταγράφοντας δεδομένα όπως διαγνωστικά της μοτοσυκλέτας, χρόνο λειτουργίας κινητήρα και άλλα. Ο αναβάτης μπορεί, με την χρήση ενός διακόπτη στο τιμόνι, να επιλέγει σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των χαρτογραφήσεων ανάλογα με τις απαιτήσεις της διαδρομής. Η νέα YZ450F διαθέτει σύστημα Launch Control για βέλτιστες εκκινήσεις, ενώ τροφοδοτείται από καύσιμο μέσω ενός σώματος 44 χιλιοστών της Mikuni.

To πλαίσιο αλουμινίου της YZ450F υπέστη ανασχεδιασμό για καλύτερη συνεργασία με τον  νέο, ισχυρότερο κινητήρα, με αναθεώρηση κρίσιμων δομικών σημείων. Οι αναρτήσεις του YZ450F προέρχονται από την Kayaba και αποτελούνται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ειδικά ρυθμισμένο αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα έχουν αποκτήσει πιο άκαμπτες νέες δαγκάνες, ενώ και ο πίσω δίσκος είναι νέος.

Η Yamaha YZ450F θα γίνει διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2019.