Έμεινε ευχαριστημένος απο τον ρυθμό του.

Νέος κινητήρας και πλαίσιο

Ο Andrea Iannone έχασε την πρώτη ημέρα δοκιμών εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, αλλά τη δεύτερη δοκίμασε νέο πλαίσιο και κινητήρα κι έμεινε ευχαριστημένος.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών δεν είχαμε καμία Suzuki στην πίστα αφού και οι δυο αναβάτες ήταν καθηλωμένοι από κάποια ίωση. Την επόμενη μέρα, ο Iannone αποφάσισε να πάρει μέρος και να δοκιμάσει ένα νέο πλαίσιο και κινητήρα, ενώ σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο της ημέρας με διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Marquez. Κάποια από αυτά τα εξαρτήματα, ίσως βρουν το δρόμο τους στη μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς και δήλωσε ότι μια σειρά από μικρές αλλαγές, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη βελτίωση στον ρυθμό του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δοκίμασα έναν διαφορετικό κινητήρα ο οποίος ήταν πολύ κοντά σε προδιαγραφές με αυτόν που χρησιμοποιήσαμε φέτος. Επιβεβαιώσαμε όσα είχαμε δει στο Brno, αφού κι εκεί είχαμε χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα: είναι λίγο καλύτερος. Έχουμε μερικά βελτιωμένα κομμάτια, και θα τα συνδυάσουμε όλα μαζί στις επόμενες δοκιμές για να προετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα του 2018. Θα μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιήσαμε φέτος με διαφορές σε κάποια εξαρτήματα και μικρές αλλαγές στον κινητήρα και το πλαίσιο. Η φιλοσοφία της Suzuki είναι να βελτιώνεται κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά. Προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος, που καταφέραμε να δοκιμάσουμε κάποια κομμάτια που είχαμε διαθέσιμα. Ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τον αγώνα.»