Μπερδεμένος και απογοητευμένος ο Maverick Vinales, που θα ήθελε περισσότερους βαθμούς μέχρι τώρα...

«Νιώθω απογοήτευση!»

Ο Maverick Vinales μίλησε με την ευκαιρία του μεγάλου αγωνιστικού διαλείμματος στα Moto GP, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματα του για την μέχρι τώρα έκβαση της βαθμολογικής του πορείας.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Maverick Vinales έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στους πρώτους αγώνες, κερδίζοντας νίκες, ωστόσο σύντομα η απόδοσή του στιγματίστηκε από αστάθεια η οποία τον οδήγησε να χάσει την πρωτοκαθεδρία στον βαθμολογικό πίνακα –την οποία μάλιστα κρατούσε με διαφορά 24 βαθμών. Μιλώντας για τη σεζόν μέχρι τώρα και κάνοντας τον απολογισμό του, ο Maverick Vinales παραδέχεται ότι νιώθει απογοήτευση.

«Σίγουρα είμαι απογοητευμένος» είπε ο 22χρονος Ισπανός. «Χάσαμε πάρα πολλούς βαθμούς σε 4 αγώνες. Στο Assen, αν οι συνθήκες ήραν κανονικές, ίσως να είχα κερδίσει αλλά τελικά ξεκίνησα 11ος και έκανα και λάθη. Θεωρώ ότι εκείνο ήταν ένα σημείο-κλειδί για το πρωτάθλημα»

«Στην αρχή της σεζόν επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε δυνατοί και μετά επιβεβαιώσαμε ότι πρέπει να μάθουμε. Και ελπίζω να μάθουμε! Πιστεύω ότι θα μάθω σίγουρα, σήμερα (σ.σ. στον αγώνα του Sachsenring) χρησιμοποίησα ό,τι έμαθα στο Assen και δεν ρίσκαρα πολύ. Θέλω να δώσω όλη μου την δύναμη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος»

Οι δύο αναβάτες της Yamaha δοκίμασαν ένα νέο πλαίσιο, μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης, ωστόσο ο Vinales δήλωσε ότι δεν είναι αυτό το σημείο, το οποίο χρειάζεται περισσότερη βελτίωση: «Κατά κάποιο τρόπο, στους αγώνες, όταν υποφέραμε, μειώναμε την ισχύ από τα ηλεκτρονικά και τώρα φαίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ισχύ, απο εκείνο ακριβώς το σημείο! Σε κάποιους αγώνες μπερδευόμασταν πολύ και δεν έχουμε κρατήσει την ίδια γραμμή ηλεκτρονικών μέσα στη σεζόν. Συνεχώς την αλλάζουμε. Ελπίζω ότι η Michelin θα φέρει τα ίδια ελαστικά για πολλούς αγώνες, έτσι ώστε να εργαστούμε σκληρά στα ηλεκτρονικά»