Noodoe: Δημιουργεί δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών

Την δική της πρόταση για την διάδοση της ηλεκτροκίνησης κάνει η Noodoe, η στενή συνεργάτης της KYMCO. Τι ακριβώς προτείνει; Δείτε περισσότερα…

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Το όνομα Noodoe σίγουρα σας λέει κάτι: Πρόκειται για την ονομασία του συστήματος πολυμέσων στα νέα μοντέλα της KYMCO, είναι όμως κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Πρόκειται για ένα brand name, που στα σχέδιά του έχει και μια πρόταση δικτύου ηλεκτροκίνησης, που κάνει πλήρη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και των υποδομών cloud.

Πως λοιπόν το δίκτυο θα λειτουργεί; Η Noodoe προβλέπει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε πολλαπλά σημεία μιας πόλης, τα οποία θα συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και με ένα κοινό cloud διαμοιρασμού και καταχώρησης πληροφοριών. Οι αναβάτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, θα μπορούν απλά να συνδέονται με τον σταθμό φόρτισης, να φορτίζουν και να πληρώνουν γρήγορα, είτε με κάρτα είτε με μονάδες ηλεκτρονικού πορτοφολιού, όπως αντίστοιχα συστήματα της Apple και της Google.

Πέρα όμως από την ιδιωτική χρήση των σταθμών αυτών, η Noodoe έχει σχέδια να τους προωθήσει και ως ευκαιρία κέρδους, για επιχειρήσεις: Συγκεκριμένα, μια εταιρεία μπορεί να αγοράσει την χρήση κάποιων από αυτούς τους σταθμούς, βγάζοντας έτσι κέρδος. Το σύστημα cloud στο οποίο όλοι οι σταθμοί θα είναι διασυνδεδεμένοι, σημαίνει ότι η δραστηριότητά τους μπορεί να καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να επισημαίνεται η ανάγκη συντήρησης ή ανθρώπινης παρέμβασης, αν αυτό χρειαστεί.

Οι λύσεις για ακόμη πιο πρακτική χρήση της ηλεκτροκίνησης είναι πλέον απαραίτητες, καθώς τα τελευταία έτη όλο και περισσότεροι κατασκευαστές οχημάτων, κάνουν το επόμενο βήμα. Στην Ταιβάν, πατρίδα της KYMCO, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν το 10% όλων των οχημάτων της χώρας, ενώ παγκόσμια προβλέπεται ότι μέχρι το 2030, τα οχήματα ηλεκτρικής ενέργειας θα αγγίξουν τα 120 εκατομμύρια…