Norton: Συμφωνία 5 εκατομμυρίων με Ιαπωνία

Μια μεγάλη εξαγωγική συμφωνία για την βρετανική εταιρεία, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε πολλές πτυχές! Δείτε περισσότερα…

Λίγο καιρό μετά την αναβίωσή της και με το βλέμμα στο μέλλον, η βρετανική Norton σύναψε μια νέα, πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία. Για βάθος 5ετίας, περίπου 1.000 μοτοσυκλέτες της εταιρείας θα εξαχθούν στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αποφέροντας περί τα 5 εκατομμύρια λίρες στην Norton.

H συμφωνία ανακοινώθηκε εχθές 10 Ιανουαρίου, με παρόντες την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe. H νέα συμφωνία, προφανώς πέραν του τζίρου, θα συμβάλλει στην διατήρηση 200 εργασιακών θέσεων στην Μεγάλη Βρετανία.

Για το θέμα προέβη σε δηλώσεις ο Kay Johnson, επικεφαλής παγκοσμίων πωλήσεων και marketing της Norton, ο οποίος είπε: «Η Norton έχει συμβόλαιο με τον διανομέα μας στην Ιαπωνία, PCI Limited και προβλέπει μια συμφωνία 5 ετών για την κατασκευή 1.000 μοτοσυκλετών και θα ανέλθει σε μία αξία περίπου 5 εκατομμυρίων λιρών. Ανυπομονούμε να αυξήσουμε το εργατικό δυναμικό μας για να παρέχουμε στην ζήτηση για μοτοσυκλέτες στην χώρα και, με αυτό τον τρόπο, να φτιάξουμε μια δυνατή εμπορική βάση στην Ιαπωνία.»