Απο το 2015 έχει αναλάβει την εξέλιξη της RC213V.

Ο Aoyama θα αντικαταστήσει τον Miller

Ο Ιάπωνας πρώην πρωταθλητής στην κατηγορία των 250 κυβικών, θα αγωνιστεί στον αγώνα MotoGP στην πατρίδα του για λογαριασμό της Marc VDS.

Η ομάδα της Marc VDS θα έχει για τον επόμενο αγώνα δύο πρώην πρωταθλητές στη διάθεσή της με τον  Hiroshi Aoyama να στρατολογείται για να αντικαταστήσει τον τραυματία Jack Miller. Ο δοκιμαστής του HRC και πρωταθλητής το 2009 στην κατηγορία των 250 κυβικών θα αγωνιστεί στο πλευρό του Tito Rabat στον αγώνα της πατρίδας του στο Motegi. Ο Ιάπωνας έχει μεγάλη εμπειρία στο MotoGP, αφού έχει αγωνιστεί σε τέσσερις σεζόν από το 2010 που έκανε το ντεμπούτο του, ενώ από το 2015, ο 35χρονος εξελίσσει την αγωνιστική RC213V της εργοστασιακής ομάδας της Honda.
 
Ο ίδιος δήλωσε: «Αρχικά θέλω να ευχηθώ στον Jack ταχεία ανάρρωση και ελπίζω να είναι σε θέση να αγωνιστεί στον αγώνα της πατρίδας του στο Phillip Island. Δεν είναι ποτέ ωραίο να αντικαθιστάς έναν τραυματία, αλλά ελπίζω να κάνω καλή δουλειά για τον Jack και την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Michael Bartholemy και την Marc VDS που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά μπροστά στους Ιάπωνες οπαδούς. Δεν έχω συμμετάσχει φέτος σε αγώνα και θα χρειαστεί λίγος χρόνος εξοικείωσης. Το γεγονός ότι γνωρίζω πολλούς από την ομάδα και έχω συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν, θα βοηθήσει πολύ, όπως επίσης και το ότι θα έχω στο πλευρό μου έναν πολύ έμπειρο αναβάτη σαν τον Tito. Ανυπομονώ να έρθει το Σαββατοκύριακο.»