Σε λίγο θα είναι ξανά έτοιμος για τις πίστες.

Ο Folger επιστρέφει το 2018

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Yamaha Tech3, ο Γερμανός αναβάτης θα έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του και θα είναι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές της επόμενης χρονιάς.

Να θυμίσουμε ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά του Jonas Folger στα MotoGP και έχασε τους τέσσερις τελευταίους αγώνες εξαιτίας μιας ίωσης. Στη συνέχεια δεν συμμετείχε ούτε στις δοκιμές στη Βαλένθια, αλλά ούτε και στις ιδιωτικές δοκιμές της Yamaha στη Sepang. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας, Herve Poncharal, ο Folger, θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στις πρώτες δοκιμές της επόμενης σεζόν στις 28 με 30 Ιανουαρίου στη Sepang.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Χρειάζεται χρόνος για να ξεκουραστεί και μου είπαν ότι θα είναι 100% έτοιμος από τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι παρόν στην πρώτη δοκιμή στη Sepang στα τέλη Ιανουαρίου. Ξέρουμε τι συμβαίνει με τον Jonas. Από το 2011, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί υπήρχαν τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του σε Moto3 και Moto2. Είμαστε χαρούμενοι, όπως και ο ίδιος γιατί πλέον ξέρει τι πρόβλημα έχει και πώς θα το θεραπεύσει. Ανυπομονούμε να τον δούμε να κάνει ξανά γύρους με τη μοτοσυκλέτα του, ξέρουμε ότι είναι σε φόρμα τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.»